Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dvakrát jsem se zdravě naštvala, řekla Kvitová po výhře nad Wozniackou

Perth (Austrálie) - Tenistka Petra Kvitová si hned na úvod sezony připsala na konto cenný skalp a zvedla si sebevědomí. V Perthu zdolala v ostře sledovaném duelu Hopmanova poháru světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. K tomu jí pomohlo, že se na sebe dvakrát i zdravě naštvala. Australané souboj označovali za výjimečný a na duel dvou nejlepších tenistek světa se těšili.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

"Vyhecované to bylo, ale ani ne tak ze strany nás, tedy hráček, jako spíš ze strany fanoušků. Bylo asi vidět, že jde o souboj hráček z Top Ten. Bitva to byla, jak se patří," řekla wimbledonská vítězka Kvitová v rozhovoru Radiožurnálu. "Je dobré zahrát si s takovou hráčkou, když nejde o body a jsem ráda, že jsem to zvládla."

Po vyhrané první sadě měla Kvitová nakročeno i k zisku té druhé, ale po ztrátě pěti her v řadě o set přišla. "Trošku mě přestaly poslouchat nohy. Řekla bych, že jsem tak nějak zvadla. To byl asi hlavní problém druhého setu," řekla.

Klíčem k zisku třetího setu byl dobrý servis

Ztráta setu probudila v Kvitové emoce. "Trochu jsem se zdravě naštvala. To mám po mamince. A rázem jsem vedla tři nula," uvedla Kvitová. Náskok 3:0 v rozhodující sadě ale málem promarnila. Za stavu 3:2 a 0:40 se proto znovu musela burcovat. "Zase jsem se naštvala a už jsem do toho šla úplně naplno. Hodně mi pomohl servis, to byl asi klíč k zisku třetího setu a zápasu," prohlásila.

Trenér David Kotyza:

"Nevím, jestli by to mohlo něco ukázat, ale rozhodně se hodí, že vyhrála zápas s hráčkou číslo jedna, protože tu asi nebude porážet pořád."

Trenér David Kotyza ocenil, že jeho svěřenkyně závěr zápasu zvládla. "Zase ukázala srdce. Šla do toho a nebála se," chválil kouč. Výhra nad první hráčkou světa je před dalšími turnaji a především před Australian Open určitě vzpruhou.

Před Wozniackou dokázala Kvitová zdolat Bulharku Cvetanu Pironkovovou i Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, i když nehrála svůj nejlepší tenis. "Je to určitě plus. Ví, že má rezervy a přesto dokáže zápasy vyhrávat," uvedl trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články