Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Duo Hlaváčková - Šafářová po půl roce končí

Paříž - Středeční vyřazení v prvním kole French Open bylo posledním společným utkáním deblového páru Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková. Dvojice se dohodla na ukončení spolupráce, která trvala zhruba půl roku po rozchodu úspěšného páru Hlaváčková, Lucie Hradecká. Hlaváčková řekla serveru Tennis-arena.cz, že její novou partnerkou bude Číňanka Čeng Ťie, aktuálně 19. hráčka deblového žebříčku a světová sedmdesátka ve dvouhře. 

Duo Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Domluvily jsme se, že zkusíme hrát každá s někým jiným. Dohromady nám to prostě nepsalo, jak by mělo. I když jsme hrály dobře. Je nám to líto, ale je to rozumné rozhodnutí," řekla Hlaváčková. Ujistila, že na kamarádství s Šafářovou to nic nemění. "Kámošky zůstáváme, to je jasné. Přejeme si navzájem lepší výsledky," dodala.

Hlaváčková se Šafářovou odehrály na okruhu WTA v této sezoně jen sedm turnajů, protože jejich žebříčkové postavení ve dvouhře je rozdílné. Šafářová je 24. na světě zatímco Hlaváčková až 119., a proto často hrály jiné turnaje. Proto třeba Šafářová vyhrála čtyřhru v Sydney ve dvojici s Maďarkou Timeou Babosovou.

Na čtyřech akcích včetně Roland Garros vypadly Hlaváčková se Šafářovou v prvním kole. V Paříži to byla jejich čtvrtá porážka za sebou od postupu do semifinále v Dubaji. Byly také ve čtvrtfinále Australian Open. Na nedávném turnaji ITF v Praze postoupily do finále, ve kterém podlehly Hradecké s Michaellou Krajicekovou z Nizozemska. Ty dnes na French Open čeká zápas druhého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články