Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Druhé kolo a dost. Martincová v Nan-čchangu ani Plíšková v Moskvě si čtvrtfinále nezahrají

Druhé kolo se stalo konečnou pro Terezu Martincovou na turnaji v čínském Nan-čchangu. Třiadvacetiletou českou tenistku v souboji o postup do čtvrtfinále porazila domácí hráčka Ču Lin 6:2 a 6:3. Ve stejné fázi skončila v Moskvě Kristýna Plíšková, jež na antukovém podniku nenavázala na výhru nad krajankou Kateřinou Siniakovou a s domácí Anastasijí Potapovovou prohrála dvakrát 4:6.

Tereza Martincová
zdroj: ČTK/RvSMedia/ autor: Monika Majer

Plíšková úterním nečekaným vítězstvím nad čtvrtou nasazenou Siniakovou zastavila sérii tří porážek, proti 204. hráčce žebříčku Potapovové se však neprosadila. Navzdory devíti nastříleným esům se světová šestadevadesátka nemohla o servis plně opřít a po půldruhé hodině kapitulovala právě při vlastním podání.

Sedmnáctiletá Potapovová díky výhře postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále na WTA Tour. Povedlo se jí to jako druhé hráčce narozené v roce 2001 jen několik hodin poté, co Srbka Olga Danilovičová zdolala osmou nasazenou Kaiu Kanepiovou z Estonska.

V prvním ročníku moskevského antukového turnaje tak nezůstala ve dvouhře žádná česká tenistka.

Martincová navzdory vyřazení zaznamenala v Číně nejlepší výsledek v probíhající sezoně. V hlavní soutěži se totiž na okruhu WTA představila počtvrté a poprvé dokázala přejít přes úvodní kolo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články