Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Drobné posuny v žebříčcích: Kvitová trojkou, Plíšková hned za ní

Karolína Plíšková si po finálové účasti na turnaji v Miami polepšila v žebříčku WTA o tři místa a je světovou čtyřkou. V novém pořadí zaujímá pozici hned za Petrou Kvitovou, která měla v Miami šanci stát se světovou jedničkou, ale vypadla ve čtvrtfinále.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/Lynne Sladky

Obě české hvězdy měly v minulém týdnu stejnou přemožitelku - Ashleigh Bartyovou. Dvaadvacetiletá Australanka se díky zisku zatím největšího titulu v kariéře ocitla poprvé v singlovém žebříčku v elitní desítce a je devátá.

O šestnáct příček si polepšila Markéta Vondroušová, která prohrála v Miami ve čtvrtfinále s Plíškovou a podruhé se dostala do světové padesátky. V pořadí je jako čtvrtá nejlepší Češka na 43. místě světa, o tři pozice za Kateřinou Siniakovou.

V čele zůstala japonská vítězka Australian Open Naomi Ósakaová, na druhé příčce Kvitovou vystřídala Rumunka Simona Halepová. Pořadí čtyřhry stále vládne Siniaková následovaná parťačkou Barborou Krejčíkovou.

V mužském žebříčku ATP si polepšil na čtvrté místo šampion z Miami Roger Federer, jenž v neděli načal druhou stovku svých titulů. Lídrem je stále Srb Novak Djokovič.

Další propad zaznamenal Tomáš Berdych. Poté co se kvůli opětovným problémům se zády odhlásil z turnaje série Masters v Miami, klesl o dalších osm míst na 97. pozici. Jiří Veselý uzavírá první stovku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články