Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Doufal jsem, že to nikdy nepřijde, napsal o konci Federera Nadal. Vyjádřily se i další hvězdy

Oznámení Rogera Federera, že příští týden po Laver Cupu ukončí veleúspěšnou kariéru, zasáhlo celý sportovní svět. Smutný z rozhodnutí švýcarské legendy byl zejména jeho dlouholetý rival Rafael Nadal, jenž ale zároveň ocenil celou řadu zážitku a duelů, které se švýcarskou legendou má. Slova obdivu a díků napsaly i další hvězdy včetně Petry Kvitové.

Roger Federer a Rafael Nadal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Rogere, vždycky jsi pro mě byl ohromnou inspirací. Tvoje elegance, půvab a vytříbená hra. Gratuluji ke skvělé kariéře. Tenis bez tebe už nikdy nebude stejný," napsala Kvitová na twitteru.

"Drahý Rogere, můj příteli i soupeři," napsal Nadal. "Doufal jsem, že dnešní den nikdy nepřijde. Je to smutný den pro mě osobně, ale i pro fanoušky z celého světa. Bylo mi ctí sdílet s tebou celé ty roky a prožívat neuvěřitelné okamžiky na kurtu i mimo něj," dodal.

"Ještě toho spolu hodně zažijeme, to víme oba. Teď ale tobě, Mirce (manželce) i dětem přeji hodně štěstí. Uvidíme se v Londýně na Laver Cupu," přidal vítěz rekordních 22 grandslamů Nadal.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer ukončí bohatou kariéru

Legendární Martina Navrátilová ocenila styl, jakým se Federer rozloučil. "Byla to zpráva od srdce, plná lásky, naděje, vášně i vděčnosti. Přesně tak Roger i hrál. Díky. Díky za všechnu tu magii," uvedla.

"Díky za společné zážitky," vzkázal Američan Andy Roddick, který v roce 2009 prohrál s Federerem finále Wimbledonu. "Bylo mi ctí s tebou sdílet nejposvátnější arény našeho sportu," dodal.

"Roger byl jeden z mých idolů a inspirací. Díky za vše, co jsi pro tenis udělal. Ale pořád bych si s tebou chtěl zahrát," napsal Carlos Alcaraz, který se po nedělním triumfu na US Open stal v 19 letech nejmladší světovou jedničkou.

Slavná Bille Jean Kingová zase označila Federera za šampiona šampionů. "Předváděl nejkompletnější tenis z jeho generace a získal si srdce fanoušků po celém světě," uvedla.

"Sledovat tě hrát patřilo k radostem života. Spoustě lidí si dělal radost. Hodně štěstí do dalšího života," přidal bývalý anglický fotbalový reprezentant a nyní moderátor Lineker.

"Roger byl gentleman na kurtu i mimo něj a opravdový olympijský šampion. Gratuluji ke skvělé kariéře a přeji hodně štěstí do budoucnosti. Doufám, že se opět někdy potkáme," přidal šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach.

Předseda britské tenisové asociace Scott Lloyd je zase přesvědčený, že kdo viděl Federera hrát, nikdy na to nezapomene. "Měli jsme to štěstí, že mnoho z jeho skvělých výkonů předvedl ve Wimbledonu. Končí jako legenda," prohlásil.

Stručně vzdali Federerovi hold bývalý třetí hráč světa David Ferrer či Judy Murrayová, matka Andyho Murrayho. "Nejsmutnější den pro tenis. Díky, pane Federere," napsal Ferrer. "Konec velkolepé éry," shrnula Murrayová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články