Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Domácí tenisté vstoupili do turnaje v Paříži velmi úspěšně

V Paříži začal poslední turnaj kategorie Masters této tenisové sezony, v listopadu vybrané hráče čeká už jen velké finále ATP Tour v Londýně. První kolo ve francouzské metropoli se vydařilo Richardu Gasquetovi, který porazil krajana Benoita Paira, ale i dalším domácím tenistům.

Richard Gasquet
zdroj: ČTK/Panoramic

Richard Gasquet se třikrát v kariéře dostal do finále turnaje Masters, ani jednou však neodešel jako vítěz. Na domácí půdě v Paříži si vybojoval zatím alespoň druhé kolo.

Mladšího krajana Benoita Paira přehrál v prvním setu jasně a druhý začal brejkbolem. Jenže osmadvacetiletá světová čtyřicítka pak uhrála čtyři gemy v řadě a bylo srovnáno. Rozhodující sada přece jen vyzněla pro zkušenějšího hráče. Gasquet zvítězil 6:3, 4:6 a 6:4 a ve druhém kole ho čeká Bulhar Grigor Dimitrov.

Je nám líto, video expirovalo.
Gasquet v Paříži přehrál krajana Paira

V dalším čistě francouzském souboji uspěl Jeremy Chardy. Svému krajanu Gillesi Simonovi dovolil jen tři hry a ve druhém setu mu dokonce uštědřil kanára.

Aby nebylo málo francouzských úspěchů, dál jde také Nicolas Mahut, který vybojoval ve třech setech vítězství nad Kanaďanem Vaskem Pospisilem 5:7, 7:5 a 7:6, a Julien Benneteau po výhře nad Denisem Shapovalovem dvakrát 6:4.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Haase (Niz.) - Johnson (USA) 6:2, 6:1, Gojowczyk (Něm.) - R. Harrison (USA) 7:6 (7:5), 6:3, Čong Hjon (Korea) - M. Zverev (Něm.) 6:0, 6:2, Mahut (Fr.) - Pospisil (Kan.) 5:7, 7:5, 7:6 (7:4), Krajinovič (Srb.) - Sugita (Jap.) 6:4, 6:2, Gasquet - Paire (oba Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, Chardy - Simon (oba Fr.) 6:3, 6:0, Benneteau (Fr.) - Shapovalov (Kan.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články