Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dočká se Prague Open radikálních změn? Ve hře je změna termínu i dějiště turnaje

Přelom dubna a května pravidelně patřil ve Stromovce ženskému turnaji WTA Prague Open. V blízké budoucnosti ale může být vše zcela jinak. Vedení ženského okruhu totiž zvažuje změny v termínové listině a pro turnaj v české metropoli by to mohlo znamenat nový termín i stěhování z antukových kurtů pražské Sparty.

Tenisový areál Sparty ve Stromovce
zdroj: twitter.com/TomasBudka

"Definitivně se rozhodne ve Wimbledonu," pohlásil Miroslav Černošek, který turnaj dotovaný částkou 250 tisíc dolarů přes svou společnost organizuje.

Uvažuje se, že se turnaj v Madridu, který následuje ihned po Praze, změní v dvoutýdenní akci po vzoru prestižních amerických podniků v Indian Wells a Miami. V tom případě by se Prague Open termínově krylo s úvodním hracím týdnem v Madridu, kam většinou jezdí všechny hvězdy ženského okruhu.

Vedení WTA nabízí Praze ještě jiné termíny. "Nejsou pro turnaj vůbec dobré," podotkl Černošek. "Další nabízenou možností je týden po Wimbledonu, kde se přechází z trávy na beton. Ve hře je i týden před Roland Garros. Ve všech případech by bylo velmi obtížné získat do Prahy dobré hráčky."

Černošek upozornil, že možnosti obrany proti případným změnám jsou omezené. "Řeknou nám, že jestli nechceme, ať jim odprodáme zpět licenci a v Číně po ní hned chňapnou," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková pro deník Sport.

Pokud ke změnám nedojde, je jisté, že se příští rok turnaj uskuteční. Otázkou ale i je, zda se bude hrát na Spartě. "O místě konání se budeme ještě bavit po vyhodnocení zkušeností z letošního i minulých ročníků," konstatoval Černošek.

Turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015 a bývá doménou domácích hráček. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Šafářová a loni zde kralovala Petra Kvitová. Letos byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články