Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do finále Davis Cupu chtějí Djokovič i Nadal

Bělehrad – Král tenisové sezony a čerstvý vítěz US Open Novak Djokovič i poražený finalista Rafael Nadal jsou připraveni pomoci svým týmům do finále Davisova poháru, a tím i k vzájemnému střetu v prosincovém boji o titul. Aby k němu došlo, musí obhájci titulu Srbové vyřadit doma Argentinu a Španělsko zdolat Francii.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Elise Amendola

Srbové jsou před zápasem s Argentinci v Bělehradu velice optimističtí. "Víme, že nás čeká silný protivník, ale na naší straně bude dvacet tisíc fanoušků," řekl srbský kapitán Bogdan Obradovič. Především však věří ve "faktor Djokovič". "Jeho pozitivní a vítězná energie se přenese na každého z nás a je tou nejlepší motivací," řekl. Djokovič, který letos vyhrál 64 zápasů a prohrál pouze dvakrát, měl po triumfu na US Open v New Yorku ještě povinnosti a přiletěl do Bělehradu na poslední chvíli. Davis Cup ale loni nastartoval jeho letošní sérii, a i proto se rozhodl nastoupit.

Argentina je nebezpečný protivník, jelikož má poprvé po dvou letech v týmu společně Juana Martína del Potra i zkušeného Davida Nalbandiana a právě proti němu nastoupí v úvodní dvouhře Djokovič. Del Potro narazí na Janka Tipsareviče. "Srbsko doma dosud neprohrálo a má hvězdu v osobě Novaka Djokoviče, který je v životní formě, takže to nebude jednoduché. Řekl bych, že favorité jsou domácí v poměru šedesát ku čtyřiceti," odhadl argentinský kapitán Tito Vázquez.

Španělé, vítězové Davis Cupu z let 2000, 2004, 2008 a 2009, si pozvali Francii do Córdoby, kde jim chtějí na kurtu postaveném v aréně pro býčí zápasy vrátit loňskou porážku ze čtvrtfinále soutěže. "Nemyslíme na to, že jim máme něco vracet. Hrajeme doma a chceme vyhrát," řekl David Ferrer. V domácím prostředí už Španělé vyhráli v Davisově poháru 19 zápasů, naposledy je porazili Brazilci v roce 1999.

Nadal sice přiletěl z US Open fyzicky unavený, ale i on stejně jako Djokovič v utkání nastoupí. "Jsem samozřejmě unavený, ale jsme tady jako tým a bojujeme za Španělsko. Psychicky jsem připravený hrát," řekl Nadal, kterého čeká Richard Gasquet. Pátý hráč světa Ferrer se utká s jedenáctkou Gillesem Simonem, francouzská jednička a světová desítka Jo-Wilfried Tsonga je připraven na čtyřhru.

Program semifinále:

Španělsko - Francie (Córdoba, antuka): Pátek (12:00): Nadal - Gasquet, Ferrer - Simon. Sobota (15:00): López, Verdasco - Llodra, Tsonga. Neděle (12:00): Nadal - Simon, Ferrer - Gasquet.

Srbsko - Argentina (Bělehrad, tvrdý): Pátek (15:00): Djokovič - Nalbandian, Tipsarevič - Del Potro. Sobota (15:00): Tipsarevič, Zimonjič - Chela, Mónaco. Neděle (14:00): Djokovič - Del Potro, Tipsarevič - Nalbandian.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články