Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Do druhého kola Prague Open postoupilo pět Češek

Praha - Již pět českých tenistek postoupilo do druhého kola ECM Prague Open. Jako první z domácích zvládla úvodní duel Iveta Benešová, loňská semifinalistka, která na štvanickém centrkurtu porazila Mervanu Jugičovou-Salkičovou z Bosny 6:4, 6:7 a 6:2. Vstup do turnaje zvládla i nejvýše nasazená Lucie Šafářová, která porazila Anastasiji Sevastovovou z Lotyšska 6:4, 7:5. Vyhrály i Barbora Záhlavová-Strýcová, Eva Hrdinová i Lucie Hradecká.

Osmá nasazená Záhlavová-Strýcová zdolala v duelu plzeňských rodaček Andreu Hlaváčkovou 6:2, 6:4 a Hrdinová, která se do soutěže dostala jako "lucky loser" z kvalifikace, vyřadila Rusku Annu Lapuščenkovovou po setech 7:5, 6:0. Hradecká otočila první set a porazila Švýcarku Stefanii Vögeleovou poměrem 7:6, 6:2.

Česká jednička Šafářová, kterou z hlediště "koučoval" přítel a wimbledonský finalista Tomáš Berdych, neměla se Sevastovovu snadnou práci. Musela si každý míč proti letošní vítězce z Estorilu vybojovat sama a asi tisícovce fanoušků včetně Jana Kodeše ukázat své umění. "Musím říci, že se mi hrálo dobře. Cítila jsme se dobře u všech úderů a až na pár zkažených forhendů si myslím, že to byl dobrý výkon," řekla Šafářová, která se na pražský turnaj vrátila po čtyřech letech. V druhém kole ji čeká Johanna Larssonová, přemožitelka Karolíny Plíškové.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová postoupila do druhého kola Prague Open

Sedmadvacetiletá Benešová vyhrála na okruhu WTA v 1. kole po pěti prohrách v řadě. Naposledy zvládla úvodní zápas koncem dubna v marockém Fezu, kde se nakonec radovala z turnajového titulu. "Už jsem potřebovala nějaký vyhraný zápas, i když to nebyl výkon, který by mě nějak těšil, ze kterého bych měla dobrý pocit. Ale je důležité, že jsem to vybojovala. Mohlo to být ve dvou setech, ale jsem docela ráda, že to bylo ve třech, protože jsem musela začít hrát něco lepšího," řekla Benešová, aktuálně 68. hráčka světa.

Hradecká před zraky prezidenta republiky Václava Klause nezačala zápas s Vögeleovou dobře. Prohrávala 1:5, ale dotáhla sadu do tie-breaku. Ve zkrácené hře ztrácela 3:6, ale při prvním setbolu dala Švýcarka dvojchybu a Češka pak odvrátila i další dva.

Záhlavová a Plíšková skončily

Jako první dnes dohrála Sandra Záhlavová a s hráčkou z kvalifikace Catalinou Castanovou z Kolumbie prohrála 6:7 a 2:6. Záhlavová měla v téměř dvouhodinovém utkání na začátku převahu. V prvním setu vedla rodačka z Plzně už 5:1, ale sadu ztratila v tie-breaku. Vypadla také vítězka wimbledonské juniorky osmnáctiletá Kristýna Plíšková, která nestačila na Anabel Medinaovou Garriguesovou. S pátou nasazenou Španělkou prohrála 1:6 a 3:6.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články