Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do čtvrtfinále Prague Open postoupilo šest českých tenistek

Praha - Turnajová dvojka Lucie Šafářová skončila na turnaji Prague Open hned v 1. kole. Na antuce pražské Sparty ve Stromovce prohrála s krajankou Terezou Smitkovou po boji 3:6, 6:2 a 4:6. Mezi nejlepších osm ale postoupilo dalších šest domácích hráček a hned čtyři z nich jsou ve spodní části pavouku. Český tenis tak bude mít s jistotou minimálně jednu finalistku. Turnajová jednička Karolína Plíšková bude ve čtvrtfinále hrát s Denisou Allertovou, Kateřina Siniaková s nasazenou trojkou Barborou Strýcovou a Kláru Koukalovou čeká zápas s Lucií Hradeckou.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Plíšková otočila zápas s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou a po třísetovém boji zvítězila 3:6, 6:3 a 7:6. Její čtvrtfinálová soupeřka Allertová se postarala o překvapení na účet páté nasazené Alizé Cornetové z Francie 3:6, 7:5 a 6:2. Strýcová přehrála Rusku Jelenu Vesninovou dvakrát 6:3, Siniaková porazila Slovinku Polonu Hercogovou 6:1 a 6:4 a Koukalová Chorvatku Anu Konjuhovou 6:4, 2:6 a 6:2.

V soutěži dvouhry zůstaly jen dvě zahraniční tenistky. Ve čtvrtfinále se spolu utkají Belgičanka Yanina Wickmayerová a Danka Koviničová z Černé Hory.

Smitková oplatila Šafářové porážku z loňského Wimbledonu, kde na trávě uhrála jen dvě hry. Na antuce nyní zahrála velmi dobře a diktovala tempo výměn. V dramatické koncovce proměnila po dvou hodinách a pěti minutách čtvrtý mečbol.

"Dohrát zápas proti takové hráčce není jednoduchý a jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla," řekla nadšená Smitková. Výhra nad světovou třináctkou pro ni představuje nejlepší výsledek v kariéře. "Lucka je naše fedcupová hvězda a skvělá hráčka, takže jsem opravdu moc ráda, že jsem vyhrála," řekla dvacetiletá tenistka.

Šafářová prohrála na Spartě v prvním kole stejně jako loni, kdy se ještě hrál turnaj kategorie ITF, který předtím v letech 2012 a 2013 vyhrála. "Co se dá dělat, to je tenis. Někdy se daří a někdy se nedaří," řekla Šafářová. "Byl to můj první venkovní antukový zápas, prala jsem se s tím a Terka hrála moc dobře," konstatovala Šafářová.

Smitková si mohla zahrát čtvrtfinále, ale Lucie Hradecká ukázala srdce bojovnice. Prohrávala v rozhodujícím setu 1:5 a celkem odvrátila čtyři mečboly, aby v tie-breaku zvítězila 13:11. "Teď momentálně jsem unavená, těším se na večeři a do postele," řekla Hradecká, která ke konci dostávala křeče do ruky. "Jsem ráda, že se to povedlo otočit. Nevypustila jsem jediný míč," dodala po vítězství 3:6, 6:4 a 6:7.

Plíšková stejně jako v prvním kole ztratila první set a postupně se dostávala do hry. "Byla jsem set a brejk dole a neviděla cestu, jak vyhrát," přiznala čtrnáctá hráčka světa. Z krize jí pomohl kouč Jiří Vaněk. "Říkal, že mám chodit víc do míče a být agresivnější. Začala jsem hrát aktivněji a ona hned víc chybovala," řekla Plíšková.

Zápas vyhrála za podpory 1500 fanoušků v hledišti za dvě hodiny a jedenáct minut. V tie-breaku třetí sady povolila soupeřce jen jeden bod. "Tie-break už je vabank a jsem ráda, že to vyšlo. Neumím vyhrát jednou v klidu," zlobila se na sebe.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články