Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Djokovič ztratil s Rubljovem jen pět gemů a je v semifinále Turnaje mistrů, Medvěděv se loučí

Pětinásobný šampion Novak Djokovič deklasoval na Turnaji mistrů 6:4, 6:1 Rusa Andreje Rubljova a po druhém dvousetovém vítězství v Turíně je prvním semifinalistou z Červené skupiny. Mezi nejlepším kvartetem je pětatřicetiletý Srb při patnácté účasti pojedenácté. Rus Daniil Medvěděv naopak i podruhé prohrál, tentokrát s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, a v play-off bude po třech finále tentokrát scházet.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič na Turnaji mistrů porazil i Rubljova

Zápas mezi vítězi pondělních úvodních duelů byl vyrovnaný pouze do stavu 4:4. V následujícím gemu Rubljov nabídl Djokovičovi nevynucenou chybou brejkbol, bývalá světová jednička nezaváhala a vítězným returnem získala poprvé soupeřovo podání. Od stavu 4:4 vyhrál Srb pět her za sebou a získal nejen první set, ale i rozhodující náskok ve druhém.

Djokovič za 69 minut oplatil Rubljovovi letošní porážku z finále domácího turnaje v Bělehradu a už před závěrečným střetnutím ve skupině proti dalšímu Rusovi Daniilu Medvěděvovi se může těšit na semifinále. Jedenáctým postupem mezi nejlepší čtyři na Turnaji mistrů se navíc odpoutal od Petea Samprase a je sám třetí za Ivanem Lendlem (12) a Rogerem Federerem (16), který je zároveň s šesti triumfy rekordmanem Turnaje mistrů.

Djokovič také potvrdil, že dostal australská víza a bude moci startovat na lednovém Australian Open, kde letos krátce před startem o úvodní grandslam sezony přišel. Z Austrálie byl totiž vyhoštěn, protože nebyl očkován proti koronaviru. Australská víza nyní dostal navzdory tomu, že po vyhoštění dostal tříletý zákaz vstupu do země.

Ve druhém středečním utkání zdolal Řek Stefanos Tsitsipas 6:3, 6:7, 7:6 Medvěděva a v závěrečném duelu se střetne v přímém souboji o postup s Rubljovem. Naopak Rus má po druhé porážce jistotu, že nenaváže na loňskou účast ve finále s Němcem Alexanderem Zverevem a předloňský triumf.

Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 14,75 milionu dolarů):

Dvouhra - Červená skupina:
Djokovič (7-Srb.) - Rubljov (6-Rus.) 6:4, 6:1,
Tsitsipas (2-Řec.) - Medvěděv (4-Rus.) 6:3, 6:7 (11:13), 7:6 (7:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články