Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Djokovič zopakoval titul v Paříži a úspěšně hájí tenisový trůn

Paříž - Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál v Paříži jubilejní dvacátý turnaj Masters v kariéře. V dnešním finále první hráč světa porazil Kanaďana Milose Raonice 6:2, 6:3 a připsal si 600. vítězství na okruhu ATP. Raonic, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, podlehl Djokovičovi i ve čtvrtém vzájemném zápase. Srbský favorit jako první dokázal titul ve francouzské metropoli obhájit a turnaj ovládl již potřetí. Poprvé se mu to povedlo v roce 2009.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Michel Euler

S Raonicem se Djokovič vypořádal za hodinu a 24 minut. "Odehrál jsem nejlepší zápas za celý týden, zrovna když to bylo potřeba," liboval si. V hale Bercy hrál Djokovič první turnaj po nedávném narození syna, které se ale na jeho koncentraci na kurtu nijak neprojevilo. V pěti zápasech neztratil ani set a úspěšně hájí pozici světové jedničky, o kterou by ho mohl po Turnaji mistrů teoreticky připravit Roger Federer.

V Paříži legendární Švýcar vypadl ve čtvrtfinále s Raonicem a na Djokoviče nyní ztrácí v žebříčku 1 310 bodů. "Vidím to teď líp než před týdnem, to je jasné," řekl k boji o tenisový trůn Djokovič. "Pomohlo mi, že jsem tu vyhrál a že hraji dobře. Cítím se v hale výborně," pochvaloval si.

Djokovič prodloužil neporazitelnost v hale na 27 zápasů a získal šestý titul v tomto roce, z toho čtvrtý z turnajů Masters. Na jaře vyhrál v Indian Wells, Miami a Římě. Z ATP Tour má už 47 triumfů.

Čtyřhru v Paříži ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové a dokázali jako první tenisté v historii zvítězit - v singlu či deblu - na šesti turnajích Masters v sezoně. Ve finále zdolali polsko-rakouský pár Marcin Matkowski, Jürgen Melzer a přidali do sbírky už 102. titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články