Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič zahájil útok na Federerův rekord, Schwartzmanovi dovolil jen pět gemů

Na Turnaji mistrů je Novak Djokovič pasován do role největšího favorita a ve svém prvním utkání ji potvrdil. Za 79 minut porazil debutujícího Argentince Diega Schwartzmana 6:3, 6:2 a zahájil útok na šestý triumf, čímž by vyrovnal rekord absentujícího Rogera Federera. Ve druhém duelu ve skupině "Tokio 1970", nazvané podle prvního ročníku turnaje, zdolal Rus Daniil Medveděv 6:3, 6:4 Němce Alexandera Zvereva.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič se Schwartzmanem ztratil jen pět her

Světová jednička Djokovič nezaváhal se Schwartzmanem ani v šestém vzájemném měření sil. Mírné potíže měl jen v prvním setu, kdy prohrával 1:2 s brejkem, ale rychle srovnal a pak už měl zápas jednoznačně pod kontrolou.

"Jsem moc spokojený s tím, jak jsem hrál ve druhém setu," hodnotil Djokovič. "Pro Diega to bylo těžké. Byl to pro něj první zápas v O2 areně a řekl bych, že ke konci úvodního setu nepředvedl úplně svůj nejlepší tenis," dodal sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Třiatřicetiletý Srb si připsal na finále sezony ATP Tour už 37. výhru, čímž se osamostatnil na třetím místě historického pořadí. Více zápasů na Turnaji mistrů zapsali jen absentující Švýcar Roger Federer (59) a česká legenda Ivan Lendl (39).

V neděli navíc bělehradský rodák převzal trofej za to, že pošesté v kariéře zakončí sezonu jako světová jednička, což dosud dokázal jen Američan Pete Sampras.

Ve středečním druhém duelu se Djokovič střetne se čtvrtým nasazeným Medveděvem. Ruský tenista porazil podruhé během osmi dnů Zvereva, jehož zdolal i předminulou neděli ve finále halového turnaje v Paříži. Při druhém startu v Londýně si čtyřiadvacetiletý moskevský rodák připsal na čtvrtý pokus první vítězství.

Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch):

Dvouhra: Skupina Tokio 1970:
Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (8-Arg.) 6:3, 6:2
Medveděv (4-Rus.) - A. Zverev (5-Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra: Skupina Boba Bryana:
Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) - Peers, Venus (6-Austr./N. Zél.) 7:6 (7:2), 7:5.
Pavič, Soares (1-Chorv./Braz.) - Melzer, Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) 6:7 (6:8), 6:1, 10:4,

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články