Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Djokovič vzdal finále v Cincinnati, Šarapovová porazila Jankovičovou

Cincinnati (USA) – Světová tenisová jednička Srb Novak Djokovič dnes vzdal finále turnaje Masters v Cincinnati kvůli bolavému ramenu za stavu 6:4 a 3:0 pro Brita Andyho Murrayho. Djokovič, kterému v semifinále ze stejných důvodů skrečoval zápas Tomáš Berdych, si tak v generálce na US Open připsal druhou porážku v sezoně. Ruská tenistka Maria Šarapovová se v Cincinnati dočkala druhého turnajového vítězství v sezoně. Ve finálovém duelu dvou bývalých světových jedniček porazila Jelenu Jankovičovou ze Srbska 4:6, 7:6, 6:3. Triumf jí přinesl posun ve světovém žebříčku ze sedmého na čtvrté místo.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Al Behrman

"Pozitivní je, že do začátku US Open zbývá osm dní. Věřím, že se do té doby zotavím a budu připravený," uvedl Djokovič. Rameno ho zlobilo asi deset dní, ale až do finále s tím dokázal hrát. Proti Murraymu ho však výrazně omezovalo při podání a forhendu.

Krátce po jeho skreči se na tenisový areál spustil prudký déšť, takže kdyby vydržel na kurtu o něco déle, získal by delší čas na ošetření. Djokovič však uvedl, že by stejně ze zápasu odstoupil. "Možná bych ještě zvládl pár gamů, ale co pak? Hráče jako Murrayho s jedním úderem neporazím," prohlásil Srb, jenž Murrayho zdolal v lednu ve finále Australian Open.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu naposledy prohrál v semifinále Roland Garros se Švýcarem Rogerem Federerem. Od té doby zvítězil v 16 zápasech za sebou, v tomto roce má famózní bilanci 57:2. V Cincinnati útočil na desátý letošní titul.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/AP

Celkem 24. titul a první od květnového turnaje v Římě získala Šarapovová po bezmála tříhodinové bitvě, ve které si obě soupeřky sebraly dohromady šestnáctkrát podání, po osmi na každé straně. "Byl to náročný zápas, závěr byl fyzicky vyčerpávající a mohlo to dopadnout i opačně," řekla Šarapovová.

Čtyřiadvacetiletá Ruska tím upevnila svoji pozici jedné z velkých favoritek pro blížící se US Open. Po osmifinále na Australian Open, semifinále Roland Garros a finále Wimbledonu, kde nestačila na Petru Kvitovou, nemůže mít jiný cíl než konečně dosáhnout na velký titul, svůj první od Australian Open 2008 a čtvrtý celkově. "Chtěla jsem tu hodně hrát a zapracovat na svém tenisu, což se mi, myslím, povedlo. Rozhodně je fajn mít před velkým turnajem v kapse takové vítězství," uvedla Šarapovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články