Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Djokovič vyhrál v Paříži rekordní šestý letošní turnaj Masters

Paříž - Světová jednička Novak Djokovič získal v Paříži rekordní šestý titul z letošních turnajů Masters. Srbský tenista ve finále zdolal druhého hráče žebříčku Brita Andyho Murrayho 6:2, 6:4 a potvrdil životní sezonu. Během ní vybojoval už desátý titul, ze čtyř grandslamů vyhrál letos tři a roli krále bude chtít potvrdit i na Turnaji mistrů v Londýně, který začne za týden.

Novak Djokovič
zdroj: AP

Osmadvacetiletý Djokovič během vítězné jízdy Paříží zdolal mimo jiné ve čtvrtfinále Tomáše Berdycha. V sobotu po téměř dvou měsících prohrál set (v semifinále se Švýcarem Stanem Wawrinkou), finálový zápas s Murraym ale zvládl bravurně. Jeho neporazitelnost trvá už 22 zápasů, posledním Djokovičovým přemožitelem byl ve finále Masters v Cincinnati Roger Federer na konci srpna.

Letošní bilanci má rodák z Bělehradu 78 výher a pouhých pět porážek, na grandslamech pak 27:1. Finále hrál na 14 turnajích v řadě, jen na jediném v lednu v Dauhá skončil dříve. Z Paříže odjel s vítěznou trofejí počtvrté v kariéře. "Jsem pyšný a moc rád, že jsem tu získal další titul. Startovali tady všichni nejlepší hráči světa," řekl Djokovič.

"Není žádný důvod, abych ubral na tempu tréninku či přípravy. Nic neberu jako samozřejmost. Jediný způsob, jak zůstat úspěšný, je neustále se zlepšovat. Udržovat jen stávající stav by byl krok zpět," řekl Djokovič.

Připomněl, že na jeho pohodu má vliv i spokojený rodinný život. "Jsem ženatý muž a otec. V osobním životě mám ideální rovnováhu a klid, což se odráží i v profesním životě," dodal poté, co získal 58. titul v kariéře, z toho 26. z Masters. Na nejlepšího Rafaela Nadala ztrácí už jen jeden a má o dva více než Federer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články