Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Djokovič vyhrál na Turnaji mistrů i druhý duel a je v semifinále. Tsitsipase nahradí Norrie

Světová jednička v semifinále Turnaje mistrů chybět nebude. Srb Novak Djokovič ovládl v Turíně i druhý duel, Rusa Andreje Rubljova porazil 6:3, 6:2 a je mezi nejlepšími čtyřmi podesáté v kariéře. Na turnaji naopak předčasně skončil Řek Stefanos Tsitsipas, jenž se po prvním duelu ze zbytku podniku omluvil kvůli zranění pravého lokte. Už ve večerním duelu proti Casperu Ruudovi z Norska ho nahradí britský náhradník Cameron Norrie.

Slavící Novak Djokovič na Turnaji mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Luca Bruno

O druhém postupujícím ze skupiny se rozhodne v pátek v přímém souboji mezi Rubljovem a Casperem Ruudem. Norský debutant na turnaji zdolal ve svém druhém utkání 1:6, 6:3, 6:4 Brita Camerona Norrieho, jenž nahradil Řeka Stefanose Tsitsipase, který odstoupil kvůli zranění lokte.

Pětinásobný vítěz Turnaje mistrů Djokovič porazil v pondělí ve dvou setech Ruuda a sadu neztratil ani s Rubljovem. Favorit bez větších problémů dokráčel za 40. vítězstvím na Turnaji mistrů, čímž v historické tabulce překonal českou legendu Ivana Lendla. Více vyhraných zápasů má na kontě jen Švýcar Roger Federer (59), jenž je také rekordmanem s šesti tituly.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič porazil Rubljova a je v semifinále Turnaje mistrů

Čtyřiatřicetiletý Djokovič se v semifinále může střetnout s Němcem Alexanderem Zverevem, který bude hrát ve čtvrtek o postup s Polákem Hubertem Hurkaczem. Šanci na druhé místo za vítězem Červené skupiny Daniilem Medveděvem ale mají i italský náhradník a nováček Jannik Sinner a také Hurkacz.

Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 7,25 milionu dolarů):

Dvouhra:

Zelená skupina:

Djokovič (1-Srb.) - Rubljov (5-Rus.) 6:3, 6:2. Ruud (8-Nor.) - Norrie (Brit.) 1:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra:

Červená skupina:

Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) - Mahut, Herbert (3-Fr.) 6:7 (7:9), 6:0, 13:11, Cabal, Farah (5-Kol.) - Soares, J. Murray (7-Braz./Brit.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články