Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič vybojoval v Miami rekordní 28. titul z Masters, Šafářová ovládla čtyřhru

Miami - Novak Djokovič porazil ve finále Keie Nišikoriho 6:3, 6:3 a potřetí za sebou vyhrál turnaj v Miami. Celkově šestým floridským triumfem vyrovnal srbský tenista tamní maximum Andreho Agassiho a dalším rekordním počinem byl i jeho 28. titul z turnajů Masters. V tomto historickém pořadí se Djokovič dosud dělil o první místo s Rafaelem Nadalem. Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ovládly v Miami čtyřhru, když ve finále porazily Babosovou a Švedovovou 6:3, 6:4.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Djokovič, který ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha, neprohrál v Miami ani set. Do finále přitom vstoupil ztraceným servisem, ale úvodní sadu nakonec rozhodl až pátý brejk, po němž se lídr světového žebříčku ujal vedení 5:3. "První set, to byla opravdová bitva, ale na jeho konci jsem začal lépe podávat. To v takových zápasech udělá hodně," prohlásil vítěz, jenž poprvé v Key Biscayne triumfoval v roce 2007 jako devatenáctiletý.

V druhém setu naopak šestý nasazený Japonec podání hned v první hře ztratil, a třebaže neúnavně bojoval, bylo postupem času stále jasnější, že s Djokovičem prohraje i pošesté za sebou. Srb ve vzájemné bilanci vede 7:2. "Myslím, že jsem nehrál tak špatně, ale on hrál skvěle," uznal Nišikori.

Djokovič má letos zápasové skóre 28:1. Jedinou porážku si připsal v Dubaji, kde musel kvůli infekci v oku skrečovat čtvrtfinálový duel. V Miami za titul získal přes milion dolarů a v čele historického pořadí tenisových výdělků předstihl se sumou 98,2 milionu Rogera Federera. "Vyhrávám teď velké turnaje, porážím nejlepší hráče. To mi dodává hodně sebedůvěry," řekl Djokovič po 63. titulu z okruhu ATP. Nyní ho čeká antuková část sezony, v níž by chtěl v Paříži získat poslední chybějící grandslam. "To je mým cílem každý rok, ale nejsem jediný, kdo tam chce vyhrát. Snad se mi povede načasovat formu," dodal.

Šafářová a Matteková-Sandsová byly v Miami třetím nasazeným párem a finále proti turnajovým čtyřkám ovládly bez větších potíží. Soupeřkám pětkrát sebraly servis a po 81 minutě se mohly radovat z titulu. Pro Šafářovou byl na okruhu WTA devátý, pro její americkou spoluhráčku už devatenáctý. Před dvěma týdny vyhrála Matteková-Sandsová čtyřhru i v Indian Wells, kde nastoupila po boku krajanky Coco Vandewegheové.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Miami

Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - finále: Matteková-Sandsová, Šafářová (3-USA/ČR) - Babosová, Švedovová (4-Maď./Kaz.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články