Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič věří, že bude na US Open v pořádku

Mason – Odstoupení srbského tenisty Novaka Djokoviče během finálového souboje na turnaji v Cincinnati vyvolalo otazníky o jeho zdravotním stavu před blížícím se US Open. Světová jednička však hlásí, že v New Yorku již bude fit. Vítěze posledních dvou grandslamů ve Wimbledonu a Austrálii ke skrečování přinutilo bolavé rameno, jeho soupeři Andymu Murraymu, který již zápas vedl 6:4 a 3:0, však přineslo sedmý triumf na turnaji Masters.

Novak Djokovič
zdroj: isifa/EPA autor: John Mabanglo

"Opravdu jsem se snažil, ale nemělo smysl dál pokračovat. Omlouvám se lidem, kteří se dnes přišli podívat na zápas," prohlásil v neděli Novak Djokovič, kterému naopak k postupu do turnajového finále pomohlo odstoupení českého hráče Tomáše Berdycha.

Pro Djokoviče skrečovaný zápas znamenal teprve druhou porážku v tomto roce. "Je to škoda, že jsem takto musel ukončit turnaj," mrzelo Djokoviče. Ještě více ho však špatný zdravotní může mrzet příští týden, kdy začíná poslední grandslam sezony – americké US Open. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu přesto věří, že na turnaji v New Yorku již bude zcela fit.

Brit Andy Murray ve finále v Cincinnati Djokoviče již jednou porazil v roce 2008. Nyní ale světová čtyřka sedmé vítězství na turnaji Masters chápe jako důležitou vzpruhu pro přípravu na Flushing Meadows. "Byl to opravdu dobrý týden, zvlášť poté, kdy jsem se minulý týden trápil," poznamenal Murray, který začátkem srpna vypadl z turnaje v Montrealu.

Andy Murray: "Myslím, že během zápasu jsem uhrál spoustu dlouhých výměn a dobrých bodů. Byla to dobrá příprava na New York."  

Zdroj
Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články