Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič ve finále nezaváhal. V počtu grandslamových titulů vyrovnal Federera s Nadalem

Na Wimbledonu má svůj třetí, v celkovém součtu pak už dvacátý titul. Novak Djokovič ve finále slavného travnatého turnaje porazil Itala Mattea Berrettiniho ve čtyřech setech 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. V počtu titulů z tenisových Grand Slamů se dvacátou trofejí vyrovnal Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi. 

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Čtyřiatřicetiletý Djokovič slaví letos po Australian Open a Roland Garros už třetí grandslamovou trofej a má šanci získat kalendářní Grand Slam. Aby to dokázal jako třetí tenista v historii a napodobil Američana Dona Budge a Australana Roda Lavera, potřebuje vyhrát i US Open.

Vyhrát první tři gradslamy sezony po sobě dokázali před Djokovičem jen Australan Jack Crawford (1933), Budge (1938), Australan Lew Hoad (1956) a Laver (1962 a 1969).

Djokovič potvrdil ve finále skvělou formu a roli nejlépe returnujícího hráče. Nováček v grandslamovém finále Berrettini podával rychlostí až 222 km/h a nasázel 16 es, ale Srb mu vzal šestkrát servis. O první set Djokovič přišel, i když vedl už 5:2, ale víc Italovi nedovolil.

Duel ukončil čtyřmi hrami v řadě. Po třech hodinách a 24 minutách proměnil třetí mečbol. "Vyhrát Wimbledon je výsada, není to samozřejmost. Nesmírně si toho vážím," řekl Djokovič.

Stejně jako vítězka dvouhry žen Australanka Ashleigh Bartyová si vydělal 1,7 milionu liber (v přepočtu 49,3 milionu korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Novak Djokovič vítězstvím na Wimbledonu vyrovnal Federera s Nadalem

Vítězem smíšené čtyřhry se stal britsko-americký pár Neal Skupski, Desirae Krawczyková. Ve finále za necelou hodinu a půl porazili Brity Joea Salisburyho s Harriet Dartovou 6:2, 7:6.

Sedmí nasazení Skupski s Krawczykovou získali od stavu 2:2 čtyři gamy za sebou a tím i první set. Ve druhé sadě byli za stavu 6:5 a 30:0 Salisbury s Dartovou blízko k vyrovnání, avšak Salisbury zkazil jednoduchý míč. V tie-breaku už dominovali jejich soupeři.

Krawczyková ve Wimbledonu navázala na titul z Roland Garros, kde vyhrála po boku dnešního soupeře Salisburyho. Skupski se z grandslamového titulu raduje poprvé, jeho dosavadním maximem bylo semifinále mixu na předloňském Australian Open.

Dvouhra - finále:

Djokovič (1-Srb.) - Berrettini (7-It.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články