Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Djokovič v Paříži nezastavuje, Nadal se zranil a Turnaj mistrů je v ohrožení

Novak Djokovič si v Paříži po roce opět zahraje o titul. Čtyřnásobný vítěz turnaje si v dnešním semifinále poradil 7:6 a 6:4 s Bulharem Grigorem Dimitrovem a jeho soupeřem bude Denis Shapovalov z Kanady. Světová dvojka Rafael Nadal ze Španělska ke druhému semifinále nenastoupil kvůli zranění.

Novak Djokovič je zatím v Paříži k nezastavení
zdroj: ČTK/AP

"Při jednom z posledních podání při rozcvičce jsem ucítil bolest v podbřišku. Hned jsem šel za lékařem, který mi řekl, že budeme muset počkat. S druhou prohlídkou jsme čekali hodinu a půl a něco tam bylo, nejspíš malá trhlina," uvedl Nadal.

Djokovič potvrdil, že proti Dimitrovovi se mu daří. Vyhrál nad ním posedmé za sebou a celkově si vylepšil bilanci na 8:1. Dvaatřicetiletý Srb, který před rokem ve finále prohrál s Rusem Karenem Chačanovem, si zahraje o pátý titul z Paříže. Naposledy v hale v Bercy triumfoval před čtyřmi lety.

Dá se Nadal rychle dohromady?

Nadal, který dosud na turnaji neztratil ani set, promarnil šanci získat v Paříži první titul a zahrát si tam první finále od roku 2007. Bez ohledu na odstoupení se majitel 19 grandslamových titulů stane v pondělí světovou jedničkou.

Poslední turnaj sezony v Londýně odstartuje příští neděli. "Moje odpověď nepřekvapí, teď prostě ještě nevím. Jen můžu slíbit, že udělám všechno, co je v mých silách, abych se dal dohromady," prohlásil třiatřicetiletý Nadal.

Dvacetiletý Shapovalov si zahraje druhé finále v kariéře. Poprvé si o titul zahrál v říjnu ve Stockholmu a hned slavil vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články