Djokovič v Indian Wells končí, vyřadil ho Isner

Indian Wells - Světová jednička Novak Djokovič neobhájí titul na turnaji Masters v Indian Wells. Srbský tenista, který vyhrál čtyři z posledních pěti grandslamů, podlehl v semifinále americkému dlouhánovi Johnu Isnerovi 6:7, 6:3 a 6:7. Isner si k výhře pomohl 20 esy a skvělou obranou.

John Isner
zdroj: Getty Images

Jedenáctý hráč světového žebříčku měřící 206 centimetrů se ve finále utká s lepším z duelu mezi španělskou dvojkou Rafaelem Nadalem a švýcarskou trojkou Rogerem Federerem. Výhru nad současným tenisovým králem vybojoval po téměř třech hodinách.

V první sadě si oba soupeři vzali jednou servis a tie-break vyhrál Djokovič 9:7, ve druhé Srb prolomil obávaný Isnerův servis ještě jednou. Jenže totéž se mu už nepovedlo, navíc vytáhlý Američan se dnes skvěle bránil a drtil srbského suveréna vítěznými údery z forhendu.

V rozhodující sadě si za stavu 6:5 a 40:30 vypracoval první mečbol, jenže Djokovič ještě konec nedopustil. V tie-breaku se Isner dostal do vedení 4:2 a 6:3, dva mečboly ještě soupeř odvrátil, třetí už Isner dvacátým esem proměnil a v pondělí se poprvé objeví v elitní desítce žebříčku ATP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články