Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Djokovič v Brisbane, Federer v Sydney, Nadal v Perthu. ATP Cup je rozlosován

Premiérový ATP Cup na začátku roku v Austrálii slibuje hvězdné obsazení. Devatenáct týmů již má účast jistou a po losu se hráči dozvěděli rozdělení do skupin, zbývajících pět reprezentací bude doplněno do 13. listopadu. Češi jsou momentálně na 26. místě, tedy dvě pozice za postupem.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters

ATP Cup se bude hrát 3. až 12. ledna v Sydney, Brisbane a Perthu. Podle organizátorů přislíbili účast všichni členové elitní desítky světového žebříčku. Srbsko tedy povede jednička Novak Djokovič, Španělsko vítěz posledního grandslamu US Open Rafael Nadal a Švýcary Roger Federer. Ten by ve skupině mohl narazit na britskou hvězdu Andyho Murrayho, vracejícího se na kurty po operaci kyčle.

Český tým je v pořadí šestadvacátý díky chráněnému žebříčku Tomáše Berdycha, který však kvůli problémům s levou kyčlí letos odehrál minimum zápasů a zvažuje konec kariéry. Na US Open odehrál jedno kolo a naposledy se odhlásil v neděli z turnaje v Petrohradu. ATP vede Berdycha v chráněném žebříčku na 57. místě, následují 131. Jiří Veselý a na 145. pozici Lukáš Rosol.

ATP Cup bude tenistům sloužit jako příprava na Australian Open, které v Melbourne začne 20. ledna. Z šesti čtyřčlenných skupin postoupí vítězové a dva nejlepší týmy z druhých míst do čtvrtfinále.

Los ATP Cupu:

Skupina A (Brisbane): Srbsko, Francie, JAR, zatím neznámý tým.

Skpuina B (Perth): Španělsko, Japonsko, Gruzie, zatím neznámý tým.

Skupina C (Sydney): Švýcarsko, Belgie, Británie, zatím neznámý tým.

Skupina D (Perth): Rusko, Itálie, USA, zatím neznámý tým.

Skupina E (Sydney): Rakousko, Chorvatsko, Argentina, zatím neznámý tým.

Skupina F (Brisbane): Německo, Řecko, Kanada, Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články