Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič triumfoval na madridské antuce a vyrovnal Nadalův rekord na Masters

Novak Djokovič uspěl na antuce v Madridu a letos získal svůj druhý titul. Nejvýše nasazený Srb ve finále porazil Řeka Stefanose Tsitsipase 6:3, 6:4 a dvouhru ve španělské metropoli ovládl potřetí v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Tsitsipase zastavil na antuce v Madridu až ve finále Djokovič

Tsitsipas v sobotu nečekaně vyřadil domácího favorita Rafaela Nadala, který se tak stejně jako v Barceloně a Monte Carlu na svém oblíbeném povrchu nedostal do finále. Na Djokoviče ale dvacetiletý Řek už nestačil a na výhru z jediného předchozího vzájemného duelu loni v Torontu nenavázal.

"Jak jsem říkal už po semifinále, tohle je velice, velice důležité pro moje sebevědomí. Po Austrálii jsem nehrál zrovna nejlépe, takže jsem se tento týden potřeboval dostat na vlnu. Za celý turnaj jsem neztratil set, takže mám radost," řekl Djokovič. "Tohle jsou ty nejlepší turnaje, ty největší, jaké v našem sportu existují, samozřejmě vedle grandslamů," ocenil.

Djokovič zápasu dominoval, nečelil jedinému brejkbolu a sám dva využil. Třiatřicátým titulem z akcí kategorie Masters vyrovnal Nadalův rekord, celkově vyhrál 74. turnaj.

Tsitsipas před týdnem ovládl turnaj v Estorilu a jeho vítězná série skončila až po osmi zápasech. V pondělním žebříčku ATP se posune minimálně na sedmé místo a bude nejvýš v kariéře.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži:

Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (8-Řec.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Rojer, Tecau (Niz./Rum.) - Schwartzman, Thiem (Arg./Rak.) 6:2, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články