Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič titul obhájil, Nadala porazil ve dvou setech

Londýn - Rafael Nadal chybějící trofej do sbírky nepřidal. Světová jednička podlehla Novaku Djokovičovi 3:6 a 4:6. Srb tak po roce slaví triumf na tenisovém zakončení sezony. Z Londýna bude již trojnásobný vítěz vrcholu sezony spěchat do Bělehradu, kde v pátek začne finále Davisova poháru s Českem.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Remy de la Mauviniere

Djokovič vítězstvím navázal na loňský triumf a na výhru z roku 2008. Letos jako neporažený král turnaje vydělal 1,923 milionu dolarů (skoro 52 milionů korun). S Nadalem má Djokovič negativní bilanci vzájemných utkání 17:22, ale ve finálových zápasech je Srb už lepší.

Nad rodákem z Mallorky vyhrál deset finále z devatenácti. Djokovič potvrdil skvělou formu v závěru roku. Od prohry ve finále US Open právě s Nadalem nenašel přemožitele. Po vítězném duelu už má na kontě 22 výher v řadě a další dvě může přidat ve finále Davis Cupu proti Čechům.

V londýnské O2 aréně byl Djokovič téměř perfektní a Nadala přehrával. Lépe se pohyboval, měl přesnější i razantnější údery a z defenzivy přecházel do útoku. V prvním setu vedl 3:0, pak Nadal srovnal na 3:3, ale další tři hry vyhrál opět Djokovič.

I ve druhém setu měl Srb neustále převahu. Nadal jen dotahoval soupeřův náskok a s obtížemi bránil svůj servis. Djokovič měl vývoj pod kontrolou, dokázal protivníka rozebrat, čišela z něj sebejistota a zápas vyhrál za hodinu a 36 minut.

Nadal tak naopak nevyšperkuje skvělý návrat po zranění titulem z Turnaje mistrů. Útěchou pro třináctinásobného grandslamového šampiona může být alespoň fakt, že zakončil rok jako světová jednička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články