Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Djokovič stíhá Nadala. Po triumfu v Paříži mu chybí jediný titul

Srb Novak Djokovič potvrdil ve finále turnaje série Masters roli favorita a porazil Kanaďana Denise Shapovalova 6:3 a 6:4. Pro bělehradského rodáka je to už 34. výhra na turnaji této elitní kategorie. Jeho úhlavní sok Rafael Nadal nasbíral vavřínů 35, v Paříži také hrál, ale postup ze semifinále musel podstoupit právě Shapovalovi.

Djokovič servíruje v pařížském finále
zdroj: ČTK/AP autor: Kamil Zihniogu

Djokovič nedal 28. hráči světa šanci a vyhrál za 68 minut. Celkově 77. triumfem v kariéře vyrovnal na pátém místě historického pořadí americkou legendu Johna McEnroea. Dvaatřicetiletý Srb navzdory zisku titulu přijde v pondělí o pozici světové jedničky. Z prvního místa ho sesadí Španěl Rafael Nadal, který v Paříži těsně před semifinále se Shapovalovem odstoupil kvůli zranění.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz Djokovič v hale Bercy navázal na triumfy z let 2009 a 2013 až 2015. Finále v Paříži si zahrál i loni, kdy ale podlehl Karenu Chačanovovi z Ruska. Shapovalov první finále série Masters v kariéře nezvládl a promarnil šanci získat druhý titul v kariéře. První si připsal v říjnu ve Stockholmu.

"Bylo to jeho první finále na Masters, takže v podstatě zvítězila zkušenost. Hrál jsem velmi dobře a na servisu jsem tady odehrál nejlepší zápas," řekl Djokovič. "Je to smutný konec, ale Novak byl dnes lepší," přidal Shapovalov, který si díky postupu do finále vylepší maximum ve světovém žebříčku, kde se posune na 15. pozici.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále: Herbert, Mahut (7-Fr.) - Chačanov, Rubljov (Rus.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články