Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič snadno vyřadil v Paříži Tsitsipase. Oplatil mu porážku ze Šanghaje

Novak Djokovič bez komplikací postoupil na turnaji série Masters v Paříži do semifinále. Z Řeka Stefanose Tsitsipase mohla mít světové jednička lehké obavy, neboť ji vyřadil před třemi týdny v semifinále na turnaji Šanghaji. V brzké odvetě ale Srb nepřipustil problémy a vyhrál 6:1 a 6:2. Jeho soupeřem o finále bude Bulhar Grigor Dimitrov, jenž přehrál Chilana Christiana Garina 6:2 a 7:5. Znám je rovněž poslední osmý účastník Turnaje mistrů, kterým se stal Ital Matteo Berrettini. Jistotu mu dala porážka domácího tenisty Gaëla Monfilse s Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

Djokovič slaví výhru v pařížském čtvrtfinále nad Tsitsipasem
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Djokovič postoupil do devátého semifinále v sezoně za necelou hodinu. V duelu se sedmým nasazeným Tsitsipasem ztratil při svém podání pouze devět míčků.

"Odehrál jsem jeden z nejlepších zápasů celé sezony," pochvaloval si Djokovič, jenž se v Paříži rozjížděl pomaleji i proto, že přijel nachlazený. Ještě v utkání s Tsitsipasem to bylo na jeho hlase znát.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič v Paříži vrátil porážku Tsitsipasovi

"Začínám se postupně zlepšovat. Výborně jsem se na něj připravil. Dobře jsem podával a četl jeho hru, pořád jsem ho držel pod tlakem. Bylo to fakt dobré utkání," dodal rodák z Bělehradu.

V souboji s Dimitrovem může šestnáctinásobný grandslamový šampion udělat další krok k pátému triumfu v Paříži. S bulharským hráčem má výtečnou bilanci 8:1 a uspěl v šesti posledních vzájemných zápasech. Dimitrov je v semifinále turnaje Masters poprvé od loňského dubna. Do finále podniku ATP Tour se může probojovat po 20 měsících.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (Bulh.) - Garín (Chile) 6:2, 7:5, Djokovič (Srb.) – Tsitsipas (Řek.) 6:1, 6:2

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články