Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Djokovič si v Tokiu zahraje ve finále už o 76. turnajový triumf

Poprvé v Tokiu a hned si zahraje finále. První tenista světového žebříčku Novak Djokovič v semifinále neztratil set ani s Davidem Goffinem a belgického vítěze turnaje z roku 2017 porazil 6:3, 6:4 a v neděli může získat už 76. titul. Jeho soupeřem bude australský outsider John Millman.

Srbský tenista Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Koji Sasahara

Srbský tenista je zatím v tokijském Ariake Colosseu suverénní. Páteční čtvrtfinále proti Lucasi Pouillemu zvládl za pouhých 50 minut, v sobotu ho Goffin prověřil víc. Každý z obou setů trval tři čtvrtě hodiny, Djokovičovi stačil vždy brejk v úvodu.

Rodák z Bělehradu všechny čtyři brejkboly odvrátil a v Tokiu si zahraje letos páté finále. Tituly zatím posbíral na Australian Open, ve Wimbledonu i na antukovém Masters v Madridu.

Millman je ve finále na okruhu ATP podruhé, a pokud by v neděli senzačně vyhrál, dočkal by se ve 30 letech první trofeje. Duel s Djokovičem si zajistil po výhře nad Američanem Reillym Opelkou 6:3, 7:6.

Djokovič hraje v Tokiu po měsíční pauze a útočí na rekord. Naposledy vzdal US Open v osmifinále kvůli problémům s ramenem. Pokud se udrží do konce sezony v čele žebříčku, zakončí rok jako jednička pošesté a vyrovná rekord Peta Samprase. Legendární Američan kraloval nepřetržitě v letech 1993 až 1998.

Turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2 046 340 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Goffin (3-Belg.) 6:3, 6:4, Millman (Austr.) - Opelka (USA) 6:3, 7:6 (7:4).

Srbský tenista je zatím v tokijském Ariake Colosseu suverénní. Páteční čtvrtfinále proti Lucasi Pouillemu zvládl za pouhých 50 minut, v sobotu ho Goffin prověřil víc. Každý z obou setů trval tři čtvrtě hodiny, Djokovičovi stačil vždy brejk v úvodu.     Rodák z Bělehradu všechny čtyři brejkboly odvrátil a v Tokiu si zahraje letos páté finále. Tituly zatím posbíral na Australian Open, ve Wimbledonu i na antukovém Masters v Madridu.     Millman je ve finále na okruhu ATP podruhé, a pokud by v neděli senzačně vyhrál, dočkal by se ve 30 letech první trofeje. Duel s Djokovičem si zajistil po výhře nad Američanem Reillym Opelkou 6:3, 7:6.     Djokovič hraje v Tokiu po měsíční pauze a útočí na rekord. Naposledy vzdal US Open v osmifinále kvůli problémům s ramenem. Pokud se udrží do konce sezony v čele žebříčku, zakončí rok jako jednička pošesté a vyrovná rekord Peta Samprase. Legendární Američan kraloval nepřetržitě v letech 1993 až 1998.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články