Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Djokovič si v Londýně zajistil semifinále, Federer udržel naději

Londýn – Pouze dva zápasy stačily obhájci titulu Novaku Djokovičovi k tomu, aby si podobně jako Rafael Nadal zajistil účast v semifinále Turnaje mistrů. Srbský tenista zdolal ve třech setech Argentince Juana Martína del Potra 6:3, 3:6, 6:3 a vede skupinu B. Šanci na postup do vyřazovací části si udržel i šestinásobný šampion Roger Federer, jenž zdolal Richarda Gasqueta z Francie 6:4 a 6:3.

Roger Federer na Turnaji mistrů
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Rekordman prestižního turnaje Federer v úterý v londýnské O2 Areně prohrál se Srbem Novakem Djokovičem, ale proti Gasquetovi splnil roli favorita. V prvním setu využil oba brejkboly a vyhrál ho za 37 minut. Vzápětí opět prolomil Gasquetův servis, sbíral vítězné míče a na menším procentu chyb se udržel až do konce. V závěru ještě oblíbenec lodýnského publika diváky napínal a proměnil až šestý mečbol.

Federer si vzájemnou bilanci proti Gasquetovi vylepšil na 11:2, obě prohry utrpěl na antuce. Letos se na akci ATP potkali poprvé. Federer udržel nejen šanci na postup do semifinále, ale i na to, že Turnaj mistrů vyhraje stejně jako v letech 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. V letošní nepovedené sezoně má titul jen z Halle.

O účast mezi nejlepší čtveřicí bude bojovat s Argentincem Juanem Martínem del Potrem, kterého minulý týden v Paříži ve čtvrtfinále porazil. "To vítězství pro mě bude po psychické stránce hodně důležité. Dokážu vyhrávat nad kluky z první desítky, porazil jsem Richarda i Juana Martína v minulém týdnu. Věřím, že mi sebevědomí narostlo, což je potřeba, abych mohl porážet ty nejlepší. A Juan Martín k nim patří," uvedl držitel rekordních 17 grandslamových titulů.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6 milionů dolarů):

Dvouhra:
Skupina B:
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (4-Arg.) 6:3, 3:6, 6:3, Federer (6-Švýc.) - Gasquet (8-Fr.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články