Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Djokovič se v Římě rozehrává na Roland Garros. Na úvod si poradil s Carusem

První zápas od diskvalifikace z grandslamového US Open světová jednička Novak Djokovič zvládl. Na antukovém Masters v Římě si srbský tenista poradil s domácím Salvatorem Carusem a po výhře 6:3, 6:2 postoupil do osmifinále.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Alfredo Falcone

Pro Djokoviče skončilo US Open před deseti dny šokujícím způsobem ve 4. kole. V utkání proti Španělovi Pablu Carreňovi po prohraném servisu napálil při odchodu na lavičku míček za sebe a trefil čárovou rozhodčí.

Po návratu z New Yorku a přechodu z tvrdého povrchu na antuku třiatřicetiletý Srb nezaváhal. Ideálně tak zahájil přípravu na Roland Garros, kde bude znovu útočit na 18. grandslamový titul.

Italskou soupeřku zdolala na úvod římského turnaje i nasazená jednička mezi ženami Simona Halepová. Rumunka zvítězila nad Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:4.

Turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži (dotace 3,854.000 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Djokovič (1-Srb.) - Caruso (It.) 6:3, 6:2, Berrettini (4-It.) - Coria (Arg.) 7:5, 6:1, Čilič (Chorv.) - Goffin (6-Belg.) 6:2, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Halepová (1-Rum.) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:4, Koviničová (Č. Hora) - Bencicová (6-Švýc.) 6:3, 6:1, Mertensová (11-Belg.) - Linetteová (Pol.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Hradecká, Klepačová (ČR/Slovin.) - Perezová, Sandersová (Austr.) 6:3, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články