Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Djokovič se dostal do semifinále v Madridu bez boje. Utká se s Nadalem

Madrid – Ani se nezapotil a Srb Novak Djokovič postoupil do semifinále turnaje v Madridu. Pomohlo mu k tomu zranění zápěstí Japonce Keie Nišikoriho, který k duelu ani nenastoupil. Stejný problém připravil světovou osmičku o plánovaný start do antukové sezony v Barceloně minulý měsíc. V boji o finále číhá Rafael Nadal. Španěl, jenž v domácí metropoli usiluje už o pátý titul, zvítězil nad Davidem Goffinem po setech 7:6 a 6:2.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: Henry Romero

"Bohužel ruka stále není stoprocentní a nechtěl jsem riskovat," řekl Nišikori. "Dám si pár dní volna a uvidím, jak se to vyvine. Doufám, že v Římě budu hrát," dodal finalista madridského turnaje z roku 2014.

Dlouholetí rivalové Djokovič s Nadalem nastoupí k jubilejnímu 50. utkání v kariéře a bilance duelů na antuce favorizuje Nadala, který v ní vede 14:7. V jeho prospěch hovoří i letošní série 13-0 na tomto povrchu, na němž v minulých týdnech získal shodně rekordní desáté tituly v Monte Carlu a Barceloně. Druhý hráč světového žebříčku Djokovič se naopak v této sezoně trápí, po úvodním triumfu v Dauhá nepřešel na žádném turnaji přes čtvrtfinále.

V ženské čtyřhře budou o druhý titul na okruhu WTA za sebou usilovat Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou. Nově složený pár, který při své premiéře ovládl minulý týden turnaj v Rabatu, prodloužil svou vítěznou sérii na osm zápasů a v sobotním finále se utká s třetí nasazenou dvojicí Chan Yung-jan, Martina Hingisová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články