Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Djokovič s Nadalem trpěli, přesto si rekordní finále užili

Melbourne - Ocitli se na pokraji vyčerpání, sáhli si až na hranici svých možností a trpěli bolestí, přesto si nejlepší tenisté současnosti Srb Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal nejdelší grandslamové finále v historii užívali. Světová jednička slavila v Melbourne po pěti hodinách a 53 minutách pětisetovou výhru a získala třetí titul z turnajů velké čtyřky po sobě.

Vysílený Novak Djokovič
zdroj: Ap

"Rafa mě dostal na pokraj vyčerpání. Myslím, že každému, kdo ten zápas viděl, bylo zřejmé, že nás duel vycucal do poslední kapky. Je to neuvěřitelné úsilí," řekl Djokovič po jedné z největších tenisových bitev historie.

Na konci ho prý braly velké křeče a v závěru pátého setu dokonce po jedné z výměn upadl vysílením a bolestí na zem. Přesto v sobě našel poslední zbytky sil a dokázal otočit nepříznivý stav 2:4. "V tu chvíli jsem si sáhl až někam ke svým limitům," prohlásil čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu.

Rafael Nadal
zdroj: AP

Také jeho soupeř připustil, že ho maratonská bitva naprosto vysála. "Fyzicky to byl nejtěžší zápas, který jsem kdy hrál. Jsem unavený," řekl Nadal, který je známý svou nezdolnou bojovností a vynikající kondicí.

Oba tenisté se shodli, že i když během zápasu trpěli, pořád si ho užívali. "Musíte tolik přetrpět, prsty u nohou vám krvácí, přesto si tu bolest stále užíváte," líčil Djokovič. "Jsem si jistý, že jakýkoliv tenista by řekl to samé: žijeme pro tyhle zápasy. Pracujeme každý den a snažíme se věnovat celý život tomu, abychom jednou hráli šest hodin o grandslamový titul," podotkl Djokovič.

Nadal s ním souhlasil. "Je prima bojovat, snažit se přivést své tělo až na hranici možností. Když jste zdravý a máte zaujetí pro hru, jste schopni trpět a to utrpení si užívat. Užil jsem si všechny ty problémy, které jsem během zápasu měl," řekla světová dvojka.

I když Nadal Djokoviče stejně jako loni ve Wimbledonu a na US Open znovu nepřemohl a celkově s ním prohrál už posedmé za sebou, našel oproti minulým soubojům ve své hře posun. "Za minulý rok jsem ho nikdy nedostal do takové situace jako dnes, to je pro mě pozitivní věc. Také jsem proti němu dnes neměl žádné psychické problémy jako vloni. Pravděpodobně ještě nikdy jsem po prohře nemluvil o tolika pozitivních věcech," dodal Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články