Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Djokovič při debutu v roli jedničky vyhrál v Montrealu

Montreal - Srbský tenista Novak Djokovič na svém prvním turnaji po triumfu ve Wimbledonu nezaváhal a v Montrealu získal po finálové výhře 6:2, 3:6 a 6:4 nad Mardym Fishem z USA devátý letošní titul. Král sezony dosud na tvrdém povrchu v 29 utkáních neprohrál a svou celkovou letošní zápasovou bilanci zlepšil na 53:1. Čtyřiadvacetiletý bělehradský rodák tak v Montrealu získal titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Šestý nasazený Američan vydržel v úvodním setu se světovou jedničkou držet krok jen na začátku a hladce ho prohrál. Ve druhé sadě ovšem začal předvádět vynikající vítězné údery a i navzdory přerušení, které v klíčové chvíli způsobila nevolnost jednoho z diváků, ho nakonec ovládl 6:3.

Klíčový moment zápasu přišel v pátém gamu rozhodujícího setu, v němž vzal favorit Djokovič soupeři servis a výhodu brejku už udržel. Zápas zakončil při čtvrtém mečbolu po dvou hodinách a 23 minutách a Fishe porazil i v sedmém vzájemném utkání.

Navzdory dnešní porážce prožívá Fish stejně jako Djokovič svůj nejlepší rok v kariéře. Američan se na hvězdně obsazeném turnaji, na němž se představili dva předchozí lídři světového žebříčku Rafael Nadal a Roger Federer, dostal do třetího finále na okruhu ATP za sebou. Zvítězil v prvním z nich v Atlantě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články