Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Djokovič přehrál na Turnaji mistrů Berretiniho ve dvou setech. Federer stejným poměrem podlehl Thiemovi

Novak Djokovič zahájil Turnaj mistrů v Londýně suverénním vítězstvím. Pětinásobný šampion, který na poslední akci sezony usiluje o vyrovnání rekordu a soupeří se Španělem Rafaelem Nadalem o post světové jedničky, porazil italského nováčka Mattea Berrettiniho 6:2, 6:1. Rakušan Dominik Thiem potvrdil, že legendární Roger Federer je jeho oblíbeným soupeřem. Dařilo se mu od prvního gamu, kdy uzmul soupeři podání. Jejich zápas byl ale velmi vyrovnaný. Ve svém prvním vystoupení ve skupině A na Turnaji mistrů porazil Švýcara dvakrát 7:5.

Novak Djokovič slaví vítězství na Turnaji mistrů
zdroj: REUTERS

Dvaatřicetiletý srbský tenista Djokovič je hlavním favoritem Turnaje mistrů. Nadal totiž přijel do Londýna po problémech s břišním svalem a prestižní podnik pro osm nejlepších hráčů sezony ještě nikdy nevyhrál.

S Berrettinim si turnajová dvojka poradila za 63 minut, od stavu 2:2 úvodní duel rozhodla ziskem osmi gamů v řadě a zaváhala až ve chvíli, kdy ve druhé sadě vedla 4:0. Třiadvacetiletý Ital jediný brejkbol využil, ale víc mu vítěz 19 grandslamů nedovolil.

"Je skvělé být zpátky v Londýně," řekl srbský tenista, jenž letos v červenci popáté vyhrál Wimbledon, když ve finále po pěti hodinách udolal Švýcara Rogera Federera. "Nebylo pro něj snadné hrát poprvé na Turnaji mistrů a věděl jsem, že bude nervózní. Pomohl mi brejk, pak jsem líp četl jeho servis a celkově hrál solidně," dodal.

Djokovič potřebuje dojít minimálně do finále, aby měl šanci předstihnout v žebříčku Nadala, který si post udrží postupem ze skupiny do semifinále. Španělský tenista vstoupí do turnaje v pondělí. 

Thiemův oblíbený soupeř? Federer

Thiem potvrdil, že na Federera umí. Švýcara porazil i potřetí v sezoně a celkově si vylepšil bilanci s aktuální světovou trojkou na 5:2. Loni Thiem s Federerem ve skupině na Masters hladce prohrál, ale tentokrát byl od začátku dravější. Náskok 2:0 v prvním setu sice neudržel, ale po druhém brejku na 6:5 set úspěšně dopodával.

Ve druhé sadě znovu udeřil v jedenáctém gamu, v kterém čistou hrou získal Federerův servis. Pak sice bojoval s nervozitou, odvracel dva brejkboly, ale nakonec po hodině a 40 minutách zápas ukončil při druhém mečbolu. Šestadvacetiletý finalista letošního Roland Garros se poprvé při své čtvrté účasti na Turnaji mistrů radoval z výhry v úvodním utkání.

Tenisový Turnaj mistrů:

Skupina Björna Borga:
Djokovič (2-Srb.) - Berrettini (8-It.) 6:2, 6:1.
Thiem (5-Rak.) - Federer (3-Švýc.) 7:5, 7:5.

Čtyřhra:
Skupina Jonase Björkmana: Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) - Dodig, Polášek (8-Chorv./SR) 4:6, 6:4, 10:5,
Klaasen, Venus (5-JAR/N. Zél.) - Ram, Salisbury (4-USA/Brit.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články