Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djokovič potřetí v řadě postoupil do finále US Open

New York – Soupeřem Brita Andyho Murrayho, jenž ve včerejším větrném semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, bude v pondělním finále US Open srbský tenista Novak Djokovič, který do finále US Open postoupil potřetí za sebou. Obhájce loňského titulu porazil v semifinále Španěla Davida Ferrera ve čtyřech setech 2:6, 6:1, 6:4 a 6:2.

Novak Djokovič na US Open
zdroj: ISIFA

Utkání mezi Djokovičem a Ferrerem bylo v sobotu přerušeno kvůli špatnému počasí ještě v prvním setu za stavu 5:2 pro španělského tenistu. První dohrávaný game Ferrer zvládl a získal set, pak už ale na kurtu kraloval jeho soupeř. 

Pětadvacetiletý Djokovič za necelé dvě hodiny vyhrál zbývající tři sady a zahraje si o svůj šestý grandslamový titul. O pět let staršího Ferrera porazil potřetí za sebou a překazil mu premiérový postup do grandslamového finále, o nějž se Španěl pokoušel už ve čtvrtém semifinále.

"Všichni jsme se modlili za to, aby nebyl takový vítr (jako v sobotu). On se s tím větrem vyrovnal mnohem lépe než já. Dnes jsem byl úplně jiný hráč," kvitoval Djokovič, že dnešní část duelu se odehrála v ideálních povětrnostních podmínkách.

V souboji o titul, jenž se kvůli dešti v New Yorku uskuteční už pátý rok po sobě v pondělí, se pokusí Djokovič oplatit Murraymu porážku ze semifinále olympijského turnaje. Berdychův přemožitel, jehož trénuje Ivan Lendl, bude od 22:00 SELČ usilovat o první grandslamový titul.

"Nemyslím si, že v tomhle utkání bude nějaký jasný favorit. On se pokusí vyhrát první grandslamový turnaj, takže bude hodně namotivovaný. Snad předvedeme nejlepší možný tenis," dodal Djokovič, jenž má s Murraym pozitivní zápasovou bilanci 8:6.

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (4-Šp.) 2:6, 6:1, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články