Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Djokovič: Poslední tři týdny byly těžké, ale dobil jsem baterky

New York – Příprava na US Open mu vůbec nevyšla. Na betonových hřištích se Novak Djokovič trápil, a před jeho prvním zápasem tak panovaly pochyby, jak si povede. Finalista z posledních čtyř let a lídr světového žebříčku však ukázal, že se v nejdůležitější moment začíná vracet do formy. Argentince Diega Schwartzmana porazil hladce za hodinu a půl 6:1, 6:2 a 6:4.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

"Poslední tři týdny, včetně turnajů v Torontu a Cincinnati, pro mě byly těžké po stránce psychiky a emocí. Nemohl jsem najít svoji hru, nedokázal jsem se cítit na kurtu příjemně. Ale už je to jiné. Dobil jsem baterky a jsem připravený," ujistil sedmadvacetiletý srbský favorit.

Po zisku titulu ve Wimbledonu se oženil, za pár měsíců se stane poprvé otcem a na kurtech v poslední době strádal. Po přechodu z trávy na betony vyhrál jen dva zápasy. Na US Open útočí pátým rokem v řadě na finále, v roce 2011 se stal králem newyorského grandslamu.

"Událo se toho v posledních dnech hodně, neměl jsem moc času myslet na tenis. Prožíváme se ženou novou kapitolu našeho života," přiznal. Úvodní zápas letošního ročníku US Open odehrál pod světly, postup slavil jako poslední na centrálním kurtu.

"Jsem spokojený, nikdy není snadné začít US Open hladce. Doufám, že to pro vás všechny bylo takové půlnoční potěšení," dodal. Dalším, kdo rozpoložení a formu sedminásobného grandslamového šampiona prověří, bude Francouz Paul-Henri Mathieu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články