Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Djokovič poslal Srbsko do semifinále ATP Cupu. Nadal prohrál s Goffinem, ale složil reparát v deblu

Po čtvrtečních postupech domácí Austrálie a Ruska si účast v semifinále ATP Cupu zajistili také tenisté Srbska a Španělska. Balkánské družstvo v čele s Novakem Djokovičem jednoznačně zdolalo Kanadu 3:0, tým z Pyrenejského poloostrova přetlačil Belgii 2:1 i přes nečekanou porážku Rafaela Nadala s Davidem Goffinem.

Rafael Nadal
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Španělsko se v sobotním semifinále střetne s domácí Austrálií, Srbsko se utká s Ruskem.

Úřadující šampioni Davis Cupu směřovali za postupem přes Belgii poté, co v úvodní dvouhře nezaváhal Roberto Bautista s outsiderem Kimmerem Coppejansem (6:1, 6:4). Následně se očekávalo, že vítězství favorita zpečetí Nadal, ale jedenáctý hráč světa Goffin dokázal vyzrát na jeho hru plnou topspinů a připsal si nečekanou výhru 6:4, 7:6.

"Hrál jsem míče brzy po odskoku, abych ho rozběhal. Takhle nemohl dát dva tři forhendy za sebou a rozběhat on mě. Protože když má Rafa dostatek času, diktuje tempo. A když proti němu musím běhat, jsem mrtvý," popsal Goffin svou taktiku.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr rozhodujícího super tie-breaku v utkání Belgie - Španělsko

Nadal prohrál první zápas na ATP Cupu a teprve druhý od Wimbledonu. V týmových soutěžích v barvách reprezentace nezvítězil dokonce poprvé od debutu v Davis Cupu v roce 2004 v Brně, kde ho porazil Jiří Novák.

Třiatřicetiletá legenda se však dokázala po nečekané "facce" oklepat a nastoupila po boku Pabla Carreňa do čtyřhry, ve které Španělé udolali 6:7, 7:5, 10:7 dvojici Sander Gille, Joran Vliegen a získali rozhodující bod.

Djokovič otočil souboj s Shapovalovem

Srbsko nasměroval za postupem v úvodní dvouhře Dušan Lajovič výhrou 6:4, 6:2 nad Félixem Augerem-Aliassimem. Rozhodující bod přidal druhý hráč světového žebříčku Novak Djokovič po obratu a vítězství 4:6, 6:1, 7:6 nad Denisem Shapovalovem. Jednoznačný triumf následně potvrdili Evropané ve čtyřhře.

"Bylo to hodně vyrovnané, mohlo to dopadnout i naopak. Denis hrál úžasně," řekl Djokovič, který talentovaného Kanaďana porazil i v pátém vzájemném duelu. Zároveň na ATP Cupu, jenž je pro něj přípravou na obhajobu titulu na Australian Open, ovládl i čtvrtý zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič dovedl Srby do semifinále ATP Cupu

"Cítil jsem se zde jako doma. I (ve skupině) v Brisbane jsme měli velkou podporu fanoušků, ale tohle byl úplně jiný level. V aréně byli snad všichni Srbové z města," ocenil hlasitou pomoc příznivců v Areně Kena Rosewalla.

"Možná to občas trochu přehnali a Denis byl oprávněně naštvaný, ale byla to atmosféra jako v Davis Cupu," dodal Djokovič, který narážel na fakt, že si Shapovalov stěžoval na hlasitost diváků při servisu, na což reagoval rozhodčí jejich napomenutím.

ATP Cup v Sydney - čtvrtfinále:

Srbsko - Kanada 3:0
Lajovič - Auger-Aliassime 6:4, 6:2
Djokovič - Shapovalov 4:6, 6:1, 7:6 (7:4)
Čačič, Troicki - Polansky, Shamasdin 6:3, 6:2.

Španělsko - Belgie 2:1
Bautista - Coppejans 6:1, 6:4
Nadal - Goffin 4:6, 6:7 (3:7)
Nadal, Carreňo - Gille, J. Vliegen 6:7 (7:9), 7:5, 10:7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články