Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Djokovič porazil Nadala a udržel naději na semifinále

Londýn - Obhájce loňského titulu Novak Djokovič si udržel šanci na postup do semifinále Turnaje mistrů. Srbský tenista ve svém třetím duelu ve skupině B porazil 7:6 a 6:3 Španěla Rafaela Nadala, jenž týden před finále Davis Cupu proti Česku opustí Londýn bez vyhraného setu. Dvaadvacetiletý Djokovič sice vyhrál ve skupině dva zápasy, ale potřebuje ještě pomoc Švéda Robina Söderlinga, jenž si překvapivě zajistil účast v semifinále už po dvou zápasech. Náhradník na turnaji za zraněného Andyho Roddicka nastoupí večer k poslednímu duelu skupinové fáze proti Rusu Nikolaji Davyděnkovi, a pokud prohraje, postoupí mezi nejlepší čtyři právě jeho přemožitel.

Nadal dnes podal stejně matný výkon jako v předchozích dvou zápasech. Třiadvacetiletý Španěl zaznamenal téměř třikrát víc nevynucených chyb než vítězných úderů (35/12) a navíc se musel na začátku druhého setu podrobit ošetření spodní části zad. Šestinásobný grandslamový vítěz Nadal přijel do Londýna s teoretickou šancí na posun do čela žebříčku před Rogera Federera, místo toho však po nepovedeném vystoupení může v případě celkového triumfu Djokoviče přijít i o své druhé místo.

Nadal má být za týden oporou španělského týmu ve finále Davis Cupu na antuce v Barceloně. V Londýně se představil i druhý člen výběru Alberta Costy Fernando Verdasco, jenž také skončil už v základní skupině a navíc ohlásil problémy s kolenem.


Stejně jako Nadal si dnes připsal třetí porážku i česko-indický pár Lukáš Dlouhý, Leander Paes a Londýn opouští bez zisku jediného setu. Letošní šampioni Roland Garros a US Open tak dopadli při premiéře finále sezony v britské metropoli stejně jako loni při loučení se Šanghají. Dlouhý s Paesem ve svém závěrečném třetím duelu ve skupině B podlehli 6:7 a 4:6 bělorusko-izraelské dvojici May Mirnyj, Andy Ram.

Člen českého týmu pro finále Davis Cupu a zkušený Ind už neměli šanci postoupit, jejich přemožitelé si naopak právě výhrou zajistili účast v semifinále. V něm narazí na další pár s českým tenistou Františkem Čermákem, jenž se při debutu na Turnaji mistrů probojoval mezi nejlepší čtyři páry společně se Slovákem Michalem Mertiňákem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články