Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Djokovič nedal Nadalovi šanci a v Miami slaví čtvrtý titul

Miami – Nečekaně hladký průběh mělo utkání dvou nejlepších tenistů na turnaji v Miami. Světová dvojka Novak Djokovič lídra žebříčku Rafaela Nadala porazil bez větších potíží dvakrát 6:3 a na floridském podniku triumfoval počtvrté od roku 2007. První triumf po návratu na kurty připsala v Americe i Martina Hingisová, která společně se Sabine Lisickou ovládla čtyřhru.

Slavící Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Druhý hráč světa Djokovič vyhrál druhý turnaj kategorie Masters za sebou, před dvěma týdny ve finále v Indian Wells zdolal Švýcara Rogera Federera. S Nadalem se utkal letos poprvé, celkem ale už počtyřicáté a slavil 18. vítězství.

Tentokrát soupeře vyřídil za 84 minut. K zisku prvního setu mu stačil brejk na 4:2, ve druhém Nadal ztratil servis v první a poslední hře. Djokovič si připsal celkově 43. titul v kariéře.

Hingisová oslavila premiérový titul po návratu

Třiatřicetiletá Hingisová získala první trofej po sedmi letech: tehdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá. Ve stejném roce však byla ve Wimbledonu pozitivně testována na kokain, dostala dvouletý trest a podruhé po roce 2003 ukončila kariéru. Vloni se k hraní vrátila, zaměřila se na čtyřhru, ale se Slovenkou Danielou Hantuchovou se jí tolik nevedlo.

S Lisickou už letos neuspěly v Indian Wells, ale na druhé společné akci nenašly přemožitelky. S divokou kartou zahájily cestu k triumfu úspěchem proti šesté nasazené české dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a před finále ztratily ze čtyř zápasů jediný set.

"Vzrušující. Ještě před dvěma týdny bych měla (na otázku o budoucnosti) zcela jinou odpověď, ale po tomto vítězství se to naprosto změnilo. Ráda bych pokračovala a ještě pár deblů si zahrála. Chceme si to užít," řekla Hingisová.

Hingisová získala celkem 38. deblový titul, Lisická třetí. Ve dvouhře je jejich bilance obdobná - Švýcarka má na kontě 43 trofejí včetně pěti grandslamových, Němka tři. V Miami už Hingisová vyhrála čtyřhru s Janou Novotnou v letech 1998 a 1999.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Muži dvouhra - finále: Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - finále: Hingisová, Lisická (Švýc./Něm.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 4:6, 6:4, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články