Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Djokovič je ve finále v Bělehradu, Bouzková si zahraje o titul ve čtyřhře v Istanbulu

První tenista světa Novak Djokovič si na domácím turnaji v Bělehradu zahraje potřetí o titul. V  semifinále předvedl další obrat a s Karenem Chačanovem z Ruska si poradil 4:6, 6:1 a 6:2. O titul si zahraje i Marie Bouzková, která se v Istanbulu probojovala do finále čtyřhry.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič si doma zahraje finále

Čtyřiatřicetiletý Djokovič stejně jako v předchozích dvou zápasech v Bělehradu ztratil první set, ale nakonec dokázal postoupit do finále. V něm si zahraje s turnajovou dvojkou Andrejem Rubljovem z Ruska, který porazil dvakrát 6:2 Itala Fabia Fogniniho.

S Rubljovem se Djokovič zatím utkal jen jednou a loni na Turnaji mistrů ho porazil ve dvou setech. Čtyřiadvacetiletý Rus může v Srbsku získat třetí letošní titul, celkově na okruhu ATP triumfoval zatím patnáctkrát.

Djokovič už domácí turnaj ovládl v letech 2009 a 2011, v letech 2013 až 2020 se v Bělehradu nehrálo. Celkově bude dvacetinásobný grandslamový vítěz v neděli usilovat o 87. titul a první od listopadového turnaje Masters v Paříži.

Bouzková bude hrát o titul v Istanbulu

Marie Bouzková v semifinále spolu se Sarou Sorribesovou ze Španělska porazila 6:4, 6:3 gruzínsko-japonskou dvojici Oksana Kalašnikovová, Miju Katová.

V nedělním finále Bouzková se Sorribesovou nastoupí proti Natele Dzalamidzeové a Kamille Rachimovové z Ruska. Třiadvacetiletá Češka může získat třetí titul v deblu na okruhu WTA. Ve dvouhře Bouzková v Istanbulu vypadla v prvním kole.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články