Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Djokovič je v Montrealu ve finále, Tsonga mu vzdal

Montreal - Srbský tenista Novak Djokovič nastoupí ve finále turnaje v Montrealu proti Američanu Mardymu Fishovi. Ten v sobotu vyřadil jeho krajana Janka Tipsareviče, nejvýše nasazenému Djokovičovi v druhém semifinále vzdal Francouz Jo-Wilfried Tsonga kvůli zranění ruky. Fish bude hrát na okruhu ATP třetí finále za sebou. V Atlantě zvítězil, před dvěma týdny v Los Angeles podlehl Ernestsi Gulbisovi. Proti Djokovičovi zatím nastoupil šestkrát, ale nikdy neuspěl.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Djokovič letos vyhrál všech 28 zápasů na tvrdém povrchu. Celkově má světová jednička impozantní skóre 52:1 a na kanadském turnaji bude útočit na druhý triumf po roce 2007. Tsonga mu vzdal za stavu 0:3 v druhé sadě, první set ztratil poměrem 4:6.

Williamsová postoupila do finále i v Torontu

Toronto - Americká tenistka Serena Williamsová je podruhé za sebou ve finále turnaje WTA. Po červencovém vítězství ve Stanfordu může přidat další triumf v Torontu, kde v sobotním semifinále porazila čtvrtou nasazenou Bělorusku Viktorii Azarenkovou dvakrát 6:3.

Bývalá světová jednička Williamsová, čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Šafářové, se o titul utká s Australankou Samanthou Stosurovou. Po dalším postupu si pochvalovala, že se její hra krátce před US Open už blíží výkonům, které jí v minulosti vynesly 13 grandslamových triumfů.

"Vždycky to samozřejmě může být ještě lepší, ale celkově už jsem v podstatě na takové úrovni, jakou jsem si představovala," řekla po semifinálové výhře Williamsová, která téměř rok promarodila a na kurty se vrátila v červnu. Nyní má za sebou desetizápasovou vítěznou šňůru, nad Stosurovou ve vzájemné bilanci vede 3:2.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články