Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Djokovič je už v Bělehradě, Srby však trápí zraněný Tipsarevič

Bělehrad – Zatímco v ochozech bělehradské haly se dokončují přípravné práce před finále Davis Cupu, na kurtu se čile trénuje. Dopoledne se na něm představili mimo jiné Ilja Bozoljac a Filip Krajinovič, který v tuto chvíli v srbské nominaci na finále není. Celý srbský tým povzbudil londýnský triumf Novaka Djokoviče, který do srbské metropole přiletěl brzy ráno. Problémy však Srbové mají s Jankem Tipsarevičem - toho trápí bolavá noha a ještě pořádně nemohl trénovat. "Začne hrát po konzultaci s lékaři," řekl kapitán Bogdan Obradovič.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Matt Cilley

"Kurt je dobře připravený. Je to přesně to, oč jsme žádali. S našimi tréninky jsem zatím velmi spokojený," řekl srbský nehrající kapitán Bogdan Obradovič.

Čerstvý vítěz Turnaje mistrů Novak Djokovič se na tréninku ještě neobjevil. "Dnes bude ještě odpočívat a já s ním budu ještě mluvit, v jaké je kondici a kdy se zapojí do tréninku. Je určitě unavený, ale také pozitivně motivovaný," prohlásil Obradovič, který Djokovičovi jako jeden z prvních telefonicky do Londýna gratuloval.

"Myslím, že Novak hrál skvělý tenis. Pro Rafu (Nadala) je to těžká situace. Je světovou jedničkou, ale myslím si, že Novak je teď se svým tenisem o krok před ním. Hrál agresivně a s mnohem větší účinností. Trefoval míče skvěle. Myslím si, že teď hraje nejlepší tenis na světě," zdůraznil srbský kapitán.

Světová dvojka se cítí výborně. "Nemohl jsem tuto sezonu ATP zakončit lépe. Dá mi to velikou motivaci do příštího roku. Dvaadvacet zápasů bez porážky, to je bezpochyby moje druhá nejlepší série po šňůře v roce 2011. Teď to ještě dotáhnout v Davis Cupu," řekl Djokovič po pondělním vítězství nad Nadalem. Před vyvrcholením sezony je svěží a cítí, že se za poslední měsíce stal lepším hráčem. Nejvíce si pochvaluje pokrok ve hře na síti. "Tvrději jsem pracoval a stal jsem se šikovnějším hráčem. Cítím se na síti lépe než v minulém roce," řekl Djokovič.

Tipsarevič zatím netrénuje

Janko Tipsarevič od vyřazení ve čtvrtém kole US Open ještě pomohl Srbům k postupu přes Kanadu v semifinále Davis Cupu, ale na turnajích vyhrál už jen jediný zápas. Sezonu ukončil předčasně na konci října, aby se dal do pořádku na finále s Českem. To se mu však, zdá se, zatím zcela nepovedlo.

"To, že Tipsarevič tady naplno netrénuje, a nepředpokládám, že by trénoval jinde potají, ukazuje, že není v úplně optimálním stavu," řekl Šafařík. "V okamžiku, kdy by nebyl v týmu, by to pro nás bylo velké plus. Ale v Davis Cupu se děje cokoliv, týmová strategie je komplikovaná. Uvidí se ve čtvrtek v jednu hodinu při losu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články