Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Djokovič i Wozniacká jsou na US Open ve třetím kole

New York – První tenista světa Srb Novak Djokovič porazil na US Open Carlose Berlocqa z Argentiny 6:0, 6:0, 6:2 a bez problémů postoupil do třetího kola. Svůj druhý zápas na posledním grandslamu sezony zvládla hladce také ženská jednička Dánka Caroline Wozniacká, která si s Nizozemkou Arantxou Rusovou poradila 6:2 a 6:0. Djokovič, který si vylepšil bilanci v sezoně na 59 výher a dvě porážky, se zápasem viditelně bavil a na kurtu se zdržel jen hodinu a půl. "Když jsem odcházel, tak mi jeden chlapík povídá: Hele, zaplatil jsem za lístek sto dolarů a ty jsi byl na kurtu jen hodinu a půl. Musíš mi to nějak vynahradit, něco mi dát. Třeba raketu," uvedl Djokovič.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Elise Amendola

"Na druhou stranu to ale byl dobrý zápas, snažili jsme se bavit lidi," uvedl čtyřiadvacetiletý Srb, který se mimo jiné blýskl úderem mezi nohama. "Myslím, že to byla zábava. Dlouhé, zajímavé výměny, úder mezi nohama a další věci," řekl Djokovič, jehož dalším soupeřem bude Nikolaj Davyděnko z Ruska.

Světová jednička v utkání získala prvních 14 gamů a moc nechybělo, aby se Djokovič stal prvním hráčem od roku 1987, jenž by na US Open nedovolil soupeři ani jednu hru. Naposledy něco podobného dokázal Ivan Lendl.

"Jediné, co jsem mohl dělat, bylo bojovat. Tenhle člověk je hráč z jiné planety," prohlásil Berlocq, který se během utkání také pokusil o úder mezi nohama, ale na rozdíl od soupeře neuspěl a míček skončil v síti. Přesto si argentinský tenista od diváků za svůj pokus vysloužil bouřlivé ovace.

Wozniacká porazila 82. hráčku světa Rusovou za 63 minut a opět se o krok přiblížila svému prvnímu grandslamovému titulu. "Myslím, že jsem se rozjížděla trochu pomalu. A také mě trápilo první podání," řekla dánská tenistka, jejíž soupeřkou ve třetím kole bude Američanka Vania Kingová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články