Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Djokovič hlásí trenérskou posilu, bude jej koučovat Agassi

Bělehrad – Poté, co před půl rokem ztratil pozici světové jedničky a přednedávnem ukončil spolupráci se svým dlouholetým koučem Mariánem Vajdou, oznámil Novak Djokovič jméno svého nového trenéra. Srbského tenistu bude koučovat bývalá světová jednička André Agassi.

André Agassi gratuluje Novaku Djokovičovi
zdroj: Reuters autor: Tim Wimborne

"Dva týdny jsme si s Andrem telefonovali a dohodli jsme se na spolupráci. Bude se mnou v Paříži a uvidíme, jak to bude fungovat," řekl Srb po prohraném finále s Němcem Alexanderem Zverevem v Římě. "Nemáme žádnou dlouhodobou dohodu. Jde o to se v Paříži lépe poznat. Andre tam nebude celý turnaj, jen na část," upřesnil Djokovič.

Djokovič před pár týdny oficiálně ukončil spolupráci s celým realizačním týmem včetně slovenského kouče Mariána Vajdy, který mu pomáhal jedenáct let. Už loni v prosinci přestal spolupracovat se superkoučem Borisem Beckerem.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokoviče se pokusí nastartovat legendární Agassi

"Andreho si velice vážím jako hráče i jako člověka. Prošel vším, čím si teď procházím já. Hře rozumí jako málokdo. Užívám si každý rozhovor s ním," prohlásil Djokovič. "Může mě obohatit na kurtu i mimo něj, takže už se moc těším na to, co je před námi," dodal.

Vítězi 12 grandslamových turnajů ve dvouhře se poslední dobou na okruhu ATP nedařilo. Od loňského léta vyhrál Djokovič jediný turnaj, na Australian Open vypadl v druhém kole a na následujících třech turnajích nepřešel přes čtvrtfinále.

Osminásobný grandslamový šampion Agassi se v minulosti k trenérské kariéře vyjádřil odmítavě. Tvrdil, že kvůli dospívajícím dětem, které vychovává s manželkou Steffi Grafovou, by na takovou práci neměl čas.

"Sice už se na okruhu nepohybuje řadu let, ale co jsem s ním mluvil, je jasné, že má stále velký přehled. Sledoval všechny velké zápasy, zná dobře všechny mé soupeře, takže jsme si v posledních týdnech volali před každým zápasem," přiznal "Djoker". 

S Djokovičem by mohl spolupracovat jako zvláštní konzultant, který by byl k dispozici jen na grandslamové turnaje, podnik v Indian Wells, jenž se koná nedaleko Agassiho bydliště v Las Vegas, a případně na Turnaj mistrů, pokud by se na něj Srb kvalifikoval. To by představovalo deset až dvanáct týdnů v roce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články