Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Diváci byli po celý zápas skvělí. Ve třetím setu mi hodně pomohli, těšilo Kvitovou

Cenné vítězství, navíc po nemoci a s fyzickým deficitem. Petra Kvitová zvládla vstup do ostravského Agel Open, když přetlačila Bernardu Peraovou po setech 6:3, 2:6 a 6:4. Po náročném duelu ji v dalším utkání čeká čtvrtá hráčka světa a druhá nasazená Paula Badosaová ze Španělska.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vstoupila do turnaje WTA v Ostravě vítězně, uspěla i Martincová

"Je to hodně cenné vítězství. Minulý víkend jsem ještě ležela doma v posteli s bolestí v krku a rozhodla jsem se startovat až ve středu," řekla Kvitová. "Fyzicky jsem to ještě nezvládala. Povrch byl pomalý, bylo to náročné a Bernarda mi nedala šanci, abych do toho mohla víc jít. Naštěstí mi ve třetím setu přišel servis a pomohl mi. Bylo to utkání nahoru, dolů. Ve finále ani pořádně nevím, jak jsem vyhrála, ale na to se historie neptá," doplnila rodačka z Bílovce.

Dvacátá hráčka světa sice vedla brzy 5:0 a vyhrála první set za 43 minut, od stavu 2:2 ve druhé sadě ale prohrála šest her za sebou. Kvůli tomu ztrácela i v rozhodujícím setu 0:2. "Nic mi ale hlavou neproběhlo. Ani jsem nevěděla, že jsem ztratila šest her v řadě, což bylo možná dobře," řekla Kvitová.

Duel se jí poté podařilo zlomit díky třem brejkům. "Tenis je v tomhle zrádný. Naštěstí jsem ji zastavila hned rebreakem, ona pak začala kazit a já do toho mohla jít," řekla dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Zpětně byla ráda, že se rozhodla navzdory zdravotním potížím v Ostravě startovat. Od pořadatelů dostala minulý týden volnou kartu. "Je to tu kousek. Nečekala jsem, že na mě rýma až takhle sedne, ale nechtěla jsem se odhlašovat. Příprava nebyla úplně ideální, ale to tak je celou mou kariéru," uvedla s úsměvem Kvitová.

Samotná hra ji navzdory deficitu trochu překvapila. "Možná ano, ale zase jsem nemohla trefit první servis. Byl to celkem boj. Z toho druhého se hraje hůř, a proto jsem obecně bojovala se všemi gemy. Celý zápas jsem sice dýchala jako lokomotiva, ale jsem ráda, že se to otočilo na mou stranu," doplnila.

Ocenila také podporu diváků, kteří ji ve třetím setu za nepříznivého stavu vytleskávali a fandili. "Byli po celý zápas skvělí. Ve třetím setu mi hodně pomohli a bylo to něco navíc. Jsem ráda, když hraju doma a mám je na své straně. Už je to také nějaký pátek, co jsem tu hrála. Věřím, že přijdou a budou skvělí i v příštím zápase," doplnila.

V boji o čtvrtfinále vyzve nasazenou dvojku Badosaovou. Španělce může oplatit letošní vyřazení z 3. kola Wimbledonu. "To bylo na trávě, což bylo něco úplně jiného. Bude to hodně o servisu a returnu. I když je tu pomalejší povrch, má výborné podání. Ve Wimbledonu se mi nedařilo ji brejknout a tady to bude klíč. Obě do toho budeme šít a hrát rychle. Vím, že nemá úplně nejlepší formu, ale je to tak dobrá hráčka, že jí to může sednout, a pak bude vše jinak. Pro diváky i pro mě to bude hezký zápas," dodala Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články