Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devátý zápas se stal osudným. Hlaváčková s Babosovou titul v Madridu nezískaly

Madrid ‒ Andrea Hlaváčková s maďarskou partnerkou Timeou Babosovou druhý společný start na okruhu WTA k titulu nedotáhly. Ve finále antukového turnaje v Madridu podlehly třetímu nasazenému páru Chan Yung-jan, Martina Hingisová 4:6, 3:6. V singlu obhájila loňský titul Simona Halepová poté, co ve finálové bitvě zdolala 7:5, 6:7 a 6:2 Kristinu Mladenovicovou z Francie.

Andrea Hlaváčková
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Hlaváčková s Babosovou se daly dohromady před turnajem v Rabatu, který minulý týden při své premiéře ovládly. V Madridu prodloužily vítěznou sérii na osm zápasů. Devátý v řadě, který by jim přinesl druhý titul, ale vyhrát nedokázaly.

Šestatřicetiletá Švýcarka Hingisová, jež hraje s Chan Yung-jan z Tchaj-wanu rovněž od této sezony, získala s novou partnerkou druhou společnou trofej. Předtím triumfovaly na turnaji v Indian Wells.

Turnajová trojka Halepová splnila v dramatickém finále, jež trvalo dvě hodiny a 44 minut, roli papírové favoritky. Získala patnáctý titul v kariéře, první od loňského července, kdy triumfovala v Montrealu, a poprvé v životě také obhájila turnajový triumf. V novém vydání žebříčku WTA se díky tomu posune z osmé na čtvrtou pozici hned za Karolínu Plíškovou.

Světová sedmnáctka Mladenovicová bojovala o nejcennější titul v kariéře a byla aktivnější hráčkou. Připsala si 40 vítězných úderů oproti 23 Halepové, na druhou stranu ale více chybovala (30/18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články