Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Del Potro porazil Murrayho, nyní jej čeká Federer

Madrid - Argentinský tenista Juan Martín del Potro postoupil do semifinále turnaje Masters v Madridu, když v pátek večer vyřadil světovou trojku Andyho Murrayho z Velké Británie po setech 7:6 a 6:3. Jeho dalším soupeřem ve španělské metropoli dnes bude Švýcar Roger Federer, který dosud vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy.

Dvacetiletý Del Potro ještě nikdy proti Federerovi neuhrál ani set. Na antuce se ale utkají poprvé. "Doufám, že mi tentokrát vyjde začátek," prohlásil argentinský tenista. Druhou semifinálovou dvojici tvoří španělská světová jednička Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič.

Juan Martin del Potro
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Del Potro páteční výhrou pokazil Murraymu oslavu 22. narozenin. Skotský tenista přitom v prvním setu vedl už 5:2, ale jihoamerický protivník dokázal využít jeho chyb k vyrovnání a nakonec získat sadu v tie-breaku. V druhém dějství pak Del Potro prolomil v šesté hře soupeřovo podání a náskok už udržel.  

Murray těží i z tréninkové spolupráce s někdejším antukovým specialistou Alexem Corretjou ze Španělska. "I dneska jsem mohl a měl získat první set. Nečekal jsem ale, že bych tady došel až do finále, nebo dokonce vyhrál," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články