Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Del Potro měl dva mečboly, přesto noční bitvu s Djokovičem ztratil

Novak Djokovič odvrátil ve čtvrtfinále římského turnaje dva mečboly a hluboko po půlnoci se radoval z výhry 4:6, 7:6, 6:4 nad Juanem Martínem del Potrem. Ve dvacátém vzájemném utkání porazil nejvýše nasazený Srb argentinského tenistu pošestnácté.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič odvrátil v nočním dramatu s Del Potrem dva mečboly

V posledním duelu pátečního programu se na antuce areálu Foro Italico rozpoutala více než tříhodinová bitva, kterou mohl Del Potro v druhém setu ukončit, jenže vedení 6:4 v tie-breaku promarnil. Djokovič se trápil, na začátku třetí sady si vybil zlost na raketě a dostal varování, přesto nakonec dovedl zápas k postupu.

"Nikdy jsem nepřestal věřit. Věděl jsem, že mi může pomoci cokoli - minibrejk za stavu 4:6 v tie-breaku, prolomení jeho podání, jakýkoli vydařený forhend. A jemu se taky pár míčů nepovedlo. Tak to prostě bývá," prohlásil na webu ATP Djokovič, který v Římě triumfoval čtyřikrát.

I jeho další soupeř bude z Argentiny. O finále se utká s Diegem Schwartzmanem, 24. hráčem světového žebříčku, který se na turnajích Masters dostal mezi nejlepší kvarteto poprvé.

Druhé semifinále bude záležitostí obhájce titulu Rafaela Nadala a Stefanose Tsitsipase, v ženském turnaji se Karolína Plíšková utká o postup do finále s Marií Sakkariovou z Řecka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články