Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Deblový titul v Melbourne získá Češka. Ósakaová v singlu odstoupila, Nadal míří za titulem

Český tenis bude mít deblovou vítězku hned na prvním turnaji WTA v novém roce. V Melbourne na akci Summer Set II se utkají ve finále Kateřina Siniaková proti Tereze Martincové. Spoluhráčkou světové jedničky ve čtyřhře Siniakové je v tomto týdnu Američanka Bernarda Peraová, Martincová tvoří dvojici s Majar Šarífovou z Egypta. Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová týden před obhajobou titulu na Australian Open odstoupila ze zdravotních důvodů ze singlového turnaje Summer Set I. V mužské dvouhře míří za 89. trofejí v kariéře Španěl Rafael Nadal.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Nadalovi vychází generálka na grandslam. Fina Emila Ruusuvuoriho zdolal 6:4, 7:5 a ve finále jej překvapivě čeká americký kvalifikant Maxime Cressy, jenž zaskočil bývalou světovou trojku Bulhara Grigora Dimitrova.

Siniaková v minulé sezoně s tradiční deblovou spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou získaly olympijské zlato, vyhrály i grandslamový titul a Turnaj mistryň. V Melbourne týden před Australian Open bude Siniaková usilovat o 15. trofej ve čtyřhře v kariéře. S Peraovou dnes porazily 6:7, 6:1 a 10:5 Irinu-Camelii Beguovou z Rumunska a Srbku Ninu Stojanovičovou.

Martincová je v deblovém finále poprvé. Se Šarífovou v melbournském semifinále vyřadily nasazené jedničky: domácí hvězdu Sam Stosurovou a Číňanku Čang Šuaj 7:6 a 6:3.

Ósakaová odstoupila

Před semifinálovým duelem se omluvila Ósakaová kvůli zranění břišního svalu. Do boje o titul tak poslala Rusku Veroniku Kuděrmětovovou, jež se ve finále utká s Rumunkou Simonou Halepovou.

Ósakaová se v Melbourne vrátila na kurty v úterý po čtyřměsíční pauze. "Bohužel jsem si poranila břicho, což potřebuju vyléčit, abych se připravila na Australian Open," uvedla čtyřiadvacetiletá Japonka s tím, že její tělo utrpělo trochu šok, když hrálo po tak dlouhé době opět zápasy. Halepová se do finále dostala po výhře 6:3, 6:2 nad Číňankou Čeng Čchin-wen.

O titul v mužské dvouhře si na společném turnaji zahraje nečekaně americký kvalifikant Maxime Cressy, jenž zaskočil bývalou světovou trojku Bulhara Grigora Dimitrova. Jeho soupeřem může být Španěl Rafael Nadal, nebo Fin Emil Ruusuvuori.

Bartyová vyřadila šampionku Šwiatekovou a je v Adelaide ve finále

Světová jednička Ashleigh Bartyová vyhrála v Adelaide souboj dvou posledních šampionek a přes obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou prošla do finále. Domácí Australanka si zahraje o titul na okruhu WTA podvacáté, třináct jich zatím získala.

Bartyová týden před domácím grandslamem v Melbourne Parku porazila Polku 6:2, 6:4. Ve finále ji čeká Jelena Rybakinová z Kazachstánu, přemožitelka Marie Bouzkové ze druhého kola. "Iga je skvělá hráčka, dostala ze mě ten nejlepší tenis," řekla Bartyová.

Rybakinová si finále zahraje po výhře 6:4, 6:3 nad Japonkou Misaki Doiovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články