Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Deblové prostějovské finále ovládli Rosol s Kolářem, Lehečka skončil v semifinále

Osmnáctiletý talent Jiří Lehečka, který dostal do ATP challengeru Czech Open divokou kartu, se do finále nakonec neprobojoval. S šestým nasazeným Kamilem Majchrzakem prohrál 1:2 na sety (6:4, 1:6, 2:6), Polák se tak ve finále střetne se Španělem Pablem Andújarem. Turnaj ale ve čtyřhře ovládlo duo Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol.

Jiří Lehečka
zdroj: ČTK

První set vybojoval aktivně hrající Lehečka díky brejku na 5:4. Set posléze uzavřel čistou hrou a esem. Od druhé sady si ale "vylámal zuby" na přesně hrajícím soupeři, který skoro nezkazil míč, a ve zbylých dvou setech už získal jen tři hry.

"Mám za sebou dobrý turnaj, tři vyhraný zápasy, ale dneska už to bohužel nevyšlo. Byl solidní od začátku do konce a nedělal zbytečné chyby," řekl svěřenec Michala Navrátila. "Odnáším si hodně cenných zkušeností," dodal v rozhovoru pro ČT sport.

Lehečka postupem do semifinále zaznamenal svůj dosud nejlepší výsledek na turnaji kategorie challenger. Díky tomu se posune na začátek páté stovky žebříčku ATP (cca na 403. místo) a vylepší si osobní maximum, kterým je 472. pozice z loňska.

Majchrzak se o titul v Prostějově utká s obhájcem loňského prvenství Pablem Andújarem. Nejvýše nasazený španělský tenista v druhém semifinále přehrál turnajovou trojku Stefana Travagliu z Itálie jednoznačně 6:0, 6:3.

Čtyřhru na prostějovské antuce ovládli Zdeněk Kolář s Lukášem Rosolem. Česká dvojice ve finále zdolala indický pár Šríram Baladži, Dividž Šaran 6:2, 2:6, 10:6 a získala druhý společný titul.

Výsledky:

Dvouhra - semifinále:

Majchrzak (6-Pol.) - Lehečka (ČR) 4:6, 6:1, 6:2, Andújar (1-Šp.) - Travaglia (3-It.) 6:0, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Kolář, Rosol (ČR) - Baladži, Šaran (Indie) 6:2, 2:6, 10:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články