Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Deblové jedničky Peschkeová a Benešová v Torontu skončily

Toronto - Tenistka Iveta Benešová se rozloučila s turnajem v Torontu ve druhém kole po porážce 3:6 a 2:6 s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou ze Srbska. Překvapivě také vypadly světové deblové jedničky Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, které během šňůry 14 vítězných zápasů vyhrály tři turnaje.

Zápas Ivanovičové s Benešovou, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, byl krátce před koncem prvního setu zhruba na hodinu a půl přerušen a přeložen na jiný kurt, když vítr rozbil reflektor a sklo se vysypalo na plochu.

Čtvrtý triumf v řadě po Eastbourne, Wimbledonu a naposledy Carlsbadu nepřidají v Torontu Peschkeová se Srebotnikovou, které ve druhém kole vyřadila po vítězství 3:6, 6:4 a 14:12 španělská dvojice Nuria Llagosteraová, Arantxa Parraová. Světové jedničky odvrátily v dramatickém dvacetiminutovém supertiebreaku tři mečboly a samy měly za stavu 11:10 šanci zápas vyhrát, nakonec se však z nečekané výhry radovaly jejich soupeřky.

Druhý zápas po wimbledonském triumfu čeká Petru Kvitovou, jejíž soupeřkou ve 3. kole bude jedenáctá nasazená Andrea Petkovicová z Německa. Semifinalistka předchozího turnaje v Carlsbadu porazila ve druhém kole 6:4 a 7:5 přemožitelku Kláry Zakopalové Gretu Arnovou z Maďarska. Všechny tři předchozí vzájemné zápasy na tvrdém povrchu, na němž se hraje i v Torontu, vyhrála Kvitová. Petkovicová byla naopak úspěšná dvakrát na trávě a antuce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články